Ezt kapd el – Sziget-szerda

// 2010-08-11

Három “nehagydki”-t ajánlunk a Sziget mai koncertjei közül. 

Ska-P – 18:00, Nagyszínpad

Rohamosztagos, Bush-álarcos és gólyalábas bohóskodás is folyt az elmúlt években a Nagyszínpadon a Ska-P jóvoltából. A lázadó baszkok annak ellenére képesek minden évben (először 2005-ben jöttek) hatalmas táncoló tömeget generálni, hogy csupán a megszokottat hozzák. Legalizációs törekvések, kapitalizmus ellenes óbégatás, rendőri hatalom elleni csoszogás hattól a Nagyszínpadon.

Dj Shadow – 19:30, Party Aréna

Túl korán – és sajnos az Ill Niñóval egyszerre – kezd a sampler-varázsló Shadow a Party Arénában. A több mint hatvanezer bakelitlemezzel rendelkező zenefüggő dj a hiphoptól a breaken át a downtempóig mindent felfalt és megemszétett, majd beépített zenéjébe. Négy évvel utolsó lemezét (The Outsider) követően újabb anyagon dolgozik, ami azt is előrevetíti, hogy friss és bátran kísérletező előadást élvezhetünk.

 

Bad Religion, 23:30, A38-Wan2

Sokszor elhangzik a Szigeten koncertek után, hogy ennek meg annak a bandának Nagyszínpadon lett volna a helye. A Bad Religion esetében már a koncert előtt is valószínűsíthető, hogy az A38-Wan2 kapacitását nem a filozófikus punkrockot prezentáló zenekarra optimalizálták. Az evolúcióbiológiából doktoráló Greg Graffin vezette banda 2010-ben lett harmincéves, idén általában fullos produkciót adtak elő hakni helyett, reméljük, most sem tesznek másként.