Exportképes magyar ördögök

// 2020-01-16

Ez a remekbeszabott albumborító-részlet a magyar The Devil’s Trade-é, mely három koncertet is ad a hollandiai Eurosonic Noorderslag fesztiválon, így január közepén. Nézd meg őket élőben!

Nagyban zajlik 2020 a Hungarian Oncoming Tunes (HOTS) könnyűzenei exportiroda idei első programja, a hollandiai Eurosonic Noorderslag, melyre négy magyar zenekart juttattak ki. A Harmed január 17-én, pénteken este negyed 11-kor játszik; a zenekar nem mellesleg 13 év óta az első magyar jelölt a Music Moves Europe Talent Awardson, ami már olyan elismerésnek számít, hogy önmagában ráirányíthatja a figyelmet hazai – elsősorban – metálszíntérre.

Aztán ott van a The Devil’s Trade, mely az első magyar együttes, amelyik három koncertet is ad. Az első 15-én, szerdán volt, a második csütörtökön este fél 10-kor, a harmadik pedig a pénteken délután 5-kor.

Tavaly a leglátványosabb hazai és nemzetközi fejlődést mutató The Qualitons impulzív Kexp-videójára kapták föl a fejüket a szervezők; ők szerdán játszottak. A Nagy-Szín-Pad-különdíjas The Bluebay Foxes pedig már 2019 nyarától készítik föl a nemzetközi porondra lépésre, és azóta már voltak is Belgrádban, az Indirekten. Az Eurosonic Noorderslagon péntek este 8-kor láthatók-hallhatók. Vannak a fesztiválról livestreamek is, itt.

2019-ben egyébként több mint százmillió forint támogatást kapott nemzetközi céljai elérésére 103 produkció az NKA Hangfoglaló Program keretében – ebből 38 országban 475 koncert valósult meg, év közben pedig a HOTS 18 ország 20 eseményére delegálhatott 30 magyar zenekart, akik 63 koncertet adtak 51 helyszínen.