Expo, Ritmo, na meg deathcore a Dürerben – hét nap koncertjei

// 2018-10-03

Továbbá artpop, synthpop és djangopop, pszichedelikus és postrock, metál és punk, drum’n’bass, dubstep, techno, psy. És világzene.

Mindenekelőtt október 5-én kezdődik a Budapest Music Expo, Magyarország egyetlen ingyenes zenei kiállítása. Idén is több száz hangszert lehet kipróbálni a Hungexpón egész hétvégén, bővebb infót a Facebook-eseményben találsz.

Ugyanekkor, október 5. és 7. között tartják a Budapest Ritmót, a főváros, de talán az egész régió legfontosabb világzenei eseményét. Az alábbi cikkünkben írtunk róla bővebben:

Roma zenével hasít az idei Budapest Ritmo

De lássuk akkor sorjában, mi lesz még.

Szeptember 3., szerda:

Az A38-on lép fel az ausztrál zenei élet egyik legjellegzetesebb alakja, Xavier Rudd multiinstrumentalista, aki hol 20 méteres hullámokat lovagol meg a deszkájával, hol jótékonysági koncerteket ad, és néha szakít egy kis időt turnézni a világ körül.

Az Ellátóházban nyomja a swinget az osztrák Deladap. Az öttagú formáció életfilozófiája egyszerű:

Az élet szép, a zene szép, a tánc szép, hát még mindez egyben.

Szeptember 4., csütörtök:

Elszabadul a deathcore csütörtökön a Dürerben. Headliner lesz a Chelsea Grin, már nem először, viszont most hozza a legújabb, Eternal Nightmare című albumát, na meg a legutóbbi látogatás óta új énekese van. Jön még az Oceano, a Kublai Khan és az Enterprise Earth, élén Dan Watsonnal, aki a világ egyik legjobb ordibálója.

A Dürer egy másik termében pszichedelikus rock lesz a német Sir Robin & the Longbowmen előadásában. A közönséget a God & Monkey és a No Eves melegíti.

Szeptember 5., péntek:

Megjelent az Imitation art-pop együttes első albuma, a The Original. Ezt hozzák el pénteken az A38 kiállítótermébe, bővebb információt itt találsz. Eközben technolemezek pörögnek a hajó belsejében, ott lesz SNTS, Dork és Isu, infó a Facebookon.

A Barba Negrában most nem egy nagy metálegyüttes lép fel, hanem egy jelentős dubstep-dj, Flux Pavilion. Az estét magyar dj-k nyitják, például JumoDaddy és Nara.

A Dürerben is lesz egy technobuli, olyan előadókkal, mint Anetha, Setaoc Mass és Der Morgen.

Ezzel párhuzamosan dübörög majd a punk a Dürer egy másik termében, a Rákosi, a Dog Attack és a Blackmail előadásában.

Szeptember 6., szombat:

Egynapos pszichedelikusrock-fesztivál lesz a Dürer Kertben, Vanishing Point címmel. Játszanak menő műfajbeli külföldi fellépők, mint a Bass Drum of Death, a The Wytches vagy a Wolf People, és a magyarok közül is sokan ott lesznek, például a Middle Mist Red, a Dope Calypso és a Deep Gaze.

Eközben az A38-on synthpop lesz, a Mïus, a Lilly Among Clouds és a Girls in Pearls előadásában.

Utánuk átveszi a helyet a Budapest Jungle, innen pedig nem nehéz kitalálni, mi lesz a program. A brit Total Science és Safire küldi  a dobot és a basszust, a buli egészen hajnalig tart.

Elektronikus zene lesz a Corvin Klubban is, az izraeli psy-dj, Ritmo lép fel, magyar dj-k kíséretében. Bővebb infó a Facebookon.

Szeptember 7., vasárnap:

Hallottál már pszichedelikus népzenéről? Ha még nem is, a műfaj egyik hazai képviselőjéről, a Korai Örömről biztosan. A Dürerben játszik a zenekar.

Az A38-on postrock-alternatív est lesz, fellép a Crippled Blach Phoenix, a Fotocrime és a Swarms and the Sun.

 

Szeptember 8., hétfő:

A Son Lux legutóbb márciusban járt Budapesten, akkor minden jegy elkelt a koncertre, de most örülhetnek, akiknek akkor nem jutott: az Akváriumban játszik a beskatulyázhatatlan amerikai zenekar.

Hétfőre jut metálkoncert is, az egyaránt amerikai The Skull és Acid Muffin lép fel a Dürerben, előzenekar a magyar Magma Rise.

Szeptember 9., kedd:

Ahogy megszokhattuk, ha kedd és A38, akkor tv-felvétel: ezúttal a django-popban nyomulő Pankastic az attrakció. A szervezők kérése, hogy a felvétel miatt a közönség érkezzen fél órával a kezdés előtt. Bővebb infó a Facebook-eseményben.

Masego a Youtube-on kezdte a karriejét, élőben közvetítette, ahogy zenél. Azóta már a világot járja egyedi hangzásvilágával, mely a jazz, a house és a trap keveréke. Az A38-on koncertezik kedden, itt megtalálsz hozzá minden fontos információt.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Pexels