Európa Pont: Slam Poetry, Palya Bea és Rotfront élőben

// 2011-01-04

Az Európa Pont mai megnyitóján, a Millenárison kameránk is ott van, de önhibánkon kívül így is lemaradunk Nyeső Mari koncertjéről. Közvetítésünk a Slam Poetry-verseny döntőjével kezdődik hatkor, majd Palya Bea énekét és a Gryllus Dorkával teljes berlini zenekar, a Rotfront koncertjét adjuk élő streamünkön.

Az Európa Pont január 8-i megnyitóján, a Millenárison kameránk is ott lesz, hogy élőben mutassa a Koncertblogon Nyeső Mari koncertjét, a Slam Poetry versenyt, Palya Bea énekét és azt ahogy Gryllus Dorka berlini zenekara, a Rot Front is zenél.
Miért épp a Koncertblog maradna ki Magyarország EU-elnökségéből? Persze a világ sorsát befolyásoló döntéseket még sem mi hozzuk meg, de kameránk segítségével valamit föltudunk villantani abból, mit tud adni az EU-nak Magyarország. Például szép nőket, akik még jól is énekelnek. Január 8-án az Európa Pont megnyitójáról a Millenárisból adott közvetítésünknek mindjárt három nő lesz a főszereplője. Nyeső Mari, Palya Bea és Gryllus Dorka lesz a főszereplője.
Délután négykor kezd az a Nyeső Mari, akit a magyar Suzane Vegának is neveznek, és aki ülve gitározza és énekli bohókás dallamait és szövegeit, például a Béla a tánctanár című dalát.
Ezután délután hatkor a Slam Poetry verseny következik, azaz modern költők osztják ritmusos, vicces, asszociatív szövegeiket a közönségnek. Néha spoken word, néha rap és imitt-amott igazi költészet.
Nyolckor aztán következik Palya Bea, aki egész testét és szellemét adja mindig szuggesztív előadásaiba. Merít balkáni cigány, magyar és indiai népzenékből, de szerepelt már különböző dzsessz és világzenei formációkban is.
A Rot Front pedig Németországból érkezik szinte haza. A Berlinben székelő Emigrantski Raggamuffin Kollektiv aztán nem válogatós, pofátlanul bele kap jamaicai stílusokba, mint a ragga, a ska, a reggae, a dancehall, de felhasznál klezmer, cigány, magyar, ukrán és egyéb kelet-európai hangzásokat is és persze a hiphopból is építkezik. Egy ukrán két amerikai, öt német mellett két magyar tagja is van a brigádnak.
Az énekesnőjük nem más, mint az évek óta Berlinben élő szép színésznő Gryllus Dorka, de a zenekar meghatározó tagja Wahorn Simon is, aki az AE Bizottságból is ismert képzőművész Wahorn András fia.Az Európa Pont január 8-i megnyitóján, a Millenárison kameránk is ott lesz, hogy élőben mutassa a Koncertblogon Nyeső Mari koncertjét, a Slam Poetry versenyt, Palya Bea énekét és azt ahogy Gryllus Dorka berlini zenekara, a Rot Front zenél.

Palya Bea

Miért épp a Koncertblog maradna ki Magyarország EU-elnökségéből? Persze a világ sorsát befolyásoló döntéseket nem hozunk, de kameránk segítségével valamit föl tudunk villantani abból, mit tud adni az EU-nak Magyarország. Például szép nőket, akik még jól is énekelnek. Január 8-án, az Európa Pont megnyitójáról, a Millenárisról adandó közvetítésünknek mindjárt három nő, Nyeső Mari, Palya Bea és Gryllus Dorka lesz a főszereplője.

Délután négykor kezd Nyeső Mari, akit a magyar Suzanne Vegának is neveznek, és aki ülve gitározza és énekli bohókás dallamait és szövegeit, például a Béla, a tánctanár című dalát.

Ezután délután hatkor a Slam Poetry verseny következik, azaz modern költők osztják néhol ritmusos, néhol vicces, néhol asszociatív szövegeiket a közönségnek. Néha spoken word, néha rap és imitt-amott igazi költészet.

Nyolckor aztán következik Palya Bea, aki egész testét és szellemét adja mindig szuggesztív előadásaiba. Merít balkáni cigány, magyar és indiai népzenékből, de szerepelt már különböző dzsessz- és világzenei formációkban is.

A Rotfront pedig Németországból érkezik, szinte haza. A Berlinben székelő Emigrantski Raggamuffin Kollektiv aztán nem válogatós, pofátlanul belekap jamaicai stílusokba, mint a ragga, a ska, a reggae, a dancehall, de felhasznál klezmer, cigány, magyar, ukrán és egyéb kelet-európai hangzásokat is, és persze a hiphopból is építkezik. Két magyar tagja is van a nemzetközi brigádnak.

Ha ideje engedi, énekel a Rotfrontban az évek óta Berlinben élő szép színésznő, Gryllus Dorka, de a zenekar meghatározó tagja Wahorn Simon is, aki az AE Bizottságból is ismert képzőművész, Wahorn András fia.

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)