Élvonal a Rába-parton – jegyet, bérletet nyertek az ötödik Alterába Fesztiválra!

// 2014-07-02

Két hét múlva, július 16-án, szerdán indul az egyik leggyorsabban fejlődő vidéki alterzenei fesztivál, a körmendi Alterába, melyen ugyan csak magyar zenekarok lépnek föl, és nem lesznek fergeteges elektronikus zenei, dj-partyk, viszont majd’ a teljes hazai élvonal tiszteletét teszi, élen a Kiscsillaggal, a Quimbyvel, a 30Y-nal, a Supernemmel, Heaven Street Sevennel. Bérlet- és napijegynyertesek a cikk végén.

Negyedik nap tavaly az Alterábán

Nem hallottunk még olyan fesztiválról, ahova belépő nélkül is be lehet menni, de az Alterába ilyen, legalábbis délutánononként, kettő és fél öt között. Ilyenkor is lesznek zenei programok, például csütörtökön a Zselenszkyvel (ironikus-cinikus-társadalomkritikus verselés, zenélés), pénteken a Fatal Error rockjával, szombaton zenei találkozó Kardos Horváth Jánossal (Kaukázus, Kafkaz).

Ugyanebben a délutáni sávban a fesztiválozók rodeóbikával, vizespóló- és sörhasszépségversennyel, illetve léggitározással múlathatják az időt. Szintén délutáni extra, hogy az első száz korsó sört kétszázötvenért önthetjük le, persze nem fejenként százat, hanem csapnyitástól számítva az első százat.

Egyébként két helyszín lesz, a Nagyszínpad és a Jameson-kisszínpad, melyek viszont egyidőben nem mennek majd. A Jameson alapvetően éjjel, a Nagyszínpad zárása után indul be illetve a nagyszínpados koncertek közötti átszerelések-átállások közötti szünetekben ad programot, leginkább feltörekvő zenekarokkal.

Az első nap este hétkor Firkin, majd kilenctől Deák Bill Blues Band, tizenegytől Ismerős Arcok, és a végén az aznapi headliner, a Supernem lép színpadra éjjel egykor. Másnap hat előtt tíz perccel a Konyha kezd, fél nyolckor a Magashegyi Underground folytatja, este kilenctől pedig a csütörtöki főattrakció, a Magna Cum Laude csap a húrok közé. Utánuk az Anna and the Barbies érkezik tizenegykor, a zárás pedig a Brains dolga lesz.

Pénteken az Elvis Presley-számokat előadó Ed Philips and the Memphis Patrol indít este hatkor, fél nyolctól Ocho Macho, kilenctől Péterfy Bori & the Love Band, tizenegytől Vad Fruttik, éjjel egykor pedig a vezető pénteki program: a Heaven Street Seven. Szombaton ugyancsak hatkor a nemrég végetért Nagy-szín-pad tehetségkutatón feltűnt Elefánt löki be a Nagyszínpadot, utánuk pedig a Fish! kezd fél nyolckor. Másfél óra múlva teszi oda magát a 30Y, majd tizenegykor Depresszió, éjjel egykor meg Alvin és a Mókusok.

Vasárnap is teljes program van, mégpedig elég erős. Jó, nem épp a délután fél hatkor színpadra lépő Müller Péter Szalámira Sziámira gondolunk, hanem például az este hét előtt tíz perccel kezdő Pál Utcai Fiúkra, vagy a fél kilences, Lovasi-féle Kiscsillagra, vagy épp a fél tizenegyes Quimbyre, de nem lesz rossz az éjjel fél egyes Mátyás Attila Band se. Sőt, hát egyértelmű, hogy a vasárnap az idei Alterába Fesztivál legerősebb napja.

A helyszín a körmendi Rába-parton elterülő Rába Szabadidőcentrum, az ötnapos bérlet elővételben, még korlátozott számban tízezer forint. Ha elfogynak, ugyanez kétezerrel több, a napijegy pedig háromezer-ötszáz forint. Legalábbis annak, aki nem nyer nálunk:

Játék és nyertesek

Melyik nap játszott a Kiscsillag a két héttel ezelőtti Fishing on Orfű fesztiválon? (Segítség játékos FOO-ajánlócikkünkben, a helyes válasz: szombaton.)

A megfejtéseket július 11-én délig vártuk Alterába tárggyal a koncertblog1@gmail.com-ra. A helyes megfejtést beküldők közül három szerencsést választottunk, akik között két párosbérletet és egy párosnapijegyet osztunk szét a július 16-20. közötti Alterába Fesztiválra: Czédli Dianát (párosbérlet), Fücsök Györgyöt (párosbérlet) és Szalai Faszbarát (párosnapijegy). A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a fesztiválra való bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!