Először Egerben a Carbonfools – megvan a katlankoncert párosjegynyertese

// 2013-06-10

Pénteken először koncertezik Egerben a The Carbonfools, és mivel nemcsak kiterjedt egri kapcsolatrendszerrel bírunk, hanem a zenekarral is kiváló kapcsolatot ápolunk, nyilvánvaló, hogy belépő-nyereményjátékot szerveztünk az exkluzív helyszínen, a Bolyki-katlanban tartandó Carbonsweet-lemezbemutatóra; nyertes a cikk végén. Plusz vicceskedő interjút is készítettünk a Fehér Balázs énekessel és Miklós Milán basszerrel.

A pénteki koncert elképesztő helyszínen lesz, a Bolyki-katlanban. Az Eger külvárosában, Andornaktálya felé eső Losonczy-völgyben található Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok az elmúlt egy év legnagyobb hazai buli- és koncerthelyszín-felfedezése.

A hely tulajdonképp egy katlan, illetve mindjárt kettő. Mindenképp a klasszikus, hajdani elektronikus zenei katlanpartyk helyszíneit (Törökbálint, Etyek, esetleg Csobánka, Tárnok) juttatja eszünkbe, ami már önmagában is elképesztő fíling így messziről, pláne, mikor haladunk fölfelé a sötét erdei úton, és a zene egyre hangosabb lesz…

Nyilván keresve se lehetett volna jobb helyszínt találni az ország ezen környékén egy Carbonfools-koncertnek. A zenekar több mint fél éve kiadott lemezével, a Carbonsweettel turnézik, mely egy hónapja már aranylemez is.

És a rádiók feszt játsszák a új számokat, slágereket, mint a Clublights, a Birthday és az Opened Doors, a zenekar pedig hetente több teltházas klubkoncertet ad az ország nagyvárosaiban és külföldön is. Ráadásul Fonogram-díjra is kaptak jelölést, Az év hazai elektronikus zenei produkciója kategóriában.

“Kurvajó lett, köszönjük” – a Carbonfools a Carbonsweet albumról

Milyen befutott, “szinte mainstream-zenekarnak” lenni, úgy, hogy egyértelműen az undergroundból indultatok ti is?
Milán: Svejk, a derék, öreg katona erre csak annyit mondana, hogy ő is csak egy törzsvendég a Práter utcai sörözőből.
Balázs: Azt megmondaná nekem valaki, hogy mi az, hogy “szinte mainstream”? Ettől függetlenül bármik is legyünk, nagyon jó érzés a zenekarnak.

Milyen kereskedelmi médiás meghívásokat, felkéréseket kell mostanság kezelnetek? Hova-mire nem mennétek el, mi az, ami már túlzás, ami már nem fér bele?
Milán: Svejk, a derek, öreg katona erre csak annyit mondana, hogy a holtak is megindulnak, ha az utolsó ítéletkor a jóságos atyaúristen szólítja őket.
Balázs: Azokat a műsorokat, amikre nemet mondunk, nem fogjuk reklámozni, sem becsmérelni. Gusztustalan dolog lenne.

Jellemezzétek röviden a tipikus Carbonfools-rajongót, férfi- és női változatban egyaránt!
Milán: Svejk, a derék, öreg katona erre csak annyit mondana, hogy a baka nem ember.
Balázs: Tipikus a heteroszexuális, jobb-balközép-liberális-fentlenti, életigenlő-nihilista. Bár sokan vannak, akik eltérnek ettől is.

Milyen irányba indultatok az új albummal?
Milán: Svejk, a derék, öreg katona erre csak annyit mondana, hogy megyünk, amerre a her Lutenant urak parancsolják.
Balázs: Kelet felé – rézsutosan… Azt hiszem.

Szubjektíven nektek milyen az új album, mennyire szeretitek az eddigiekhez képest?
Milán: Svejk a derék, öreg katona erre csak annyit mondana, hogy ő már ölelt szőkét, feketét, barnát, meg vöröset is.
Balázs: Kurvajó lett, köszönjük.

A koncert, adatok, előzenekar a Background 

A pénteki koncert kapunyitását a nagy érdeklődés miatt délután ötre hozták előre, az első program pedig este nyolckor kezdődik, a Background zenekar előzenekarként való fellépése. A csapat 2011 nyarán alakult a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium (“Konzi”) dzsessztanszakos, a könnyűzenére nyitott, fogékony diákjaiból. Szándékuk és tanulmányaik nyomán igényes elektronikus zenét hangszerekkeld játszanak, ami úgy tűnik, sikerül is: tavaly kiadott sikeres ep-jük után sok helyre hívják őket is, és őket sem hanyagolják el a rádiók.

A Background után jön a The Carbonfools, őket pedig a dj Bolyki és Turcsányi – várhatóan igen slágeres dj-programja – követi; dj Bolyki pedig egyébként nem más, mint a neves borász, Bolyki János (aka Jani, ahogy még a boros közönség is emlegeti), a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok tulaja. A belépő ezernyolcszáz forint, de aki velünk játszik, ingyen is ott lehet:

Párosjegynyertes

Hol adott exkluzív koncertet a Carbonfools a Compact Discóval közösen decemberben? (Segítség a koncert élőközvetítését ajánló akkori cikkünkben volt, a helyes Magyar Telekom-székház.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk Carbon-Eger tárggyal pénteken délig. A helyes megfejtést beküldők között egy nyertest választottunk ki, aki másodmagával ingyen mehet be a The Carbonfools egri Carbon Sweet-lemezbemutató koncertjére: Borbács Esztert. A nyertes nevét Facebook-oldalunkon is közöltük, őt e-mailben értesítettük, egyben tudattuk vele a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!