Élő magyarok

// 2010-02-09

Az NVC partyszervező csapat is rázizzent szlogenünk igazságára: Life is Live.  Számos 2004 óta szervezett, nemzetközi húzónevekkel teljes partyjuk után ezúttal hazai producerek adják egymásnak a színpadot első Élőadás-bulijukon péntek este a Merlinben. Öt óra alatt öt live actet kapunk..

Föllép az első magyar techno-live act, a Bernáth/y&Son. Ők ketten a hetvenes-nyolcvanas évekből ismert képzőművész, Sándor – aki az A.E Bizottság, majd az Ős-Bikini tagjaként a zenével is akkoriban került kapcsolatba – és  fia, Zsiga. A fiú az Urbanizer vizuális csapatnak is tagja, amelyik képekkel festi alá a pénteki adást.

 

Collins és Behnam is mutat egy órás zenei ívet. A srácok tech-house muzsikáit több külföldi kiadó megjelentette már, és ők szerezték a 2006-os budapesti Mayday himnuszát.  Zenéjüket az Exlex támogatja képekkel. Az elsősorban breakben utazó Chi Recordings főnöke, Fine Cut Bodies szintén tekerget kütyüket az Élőadásban, ő korábban az Ablak_a_Dubra rezidense is volt.  Vj-i a Kiégő Izzók lesznek.

 

A hiphop-berkekből megismert Mango ezúttal Modul néven futó, hiphoppal fűszerezett minimalista live actjével készül péntekre. A Modul-produkcióhoz a Luma Beamerz teszi hozzá a látványt. Játszik  még az egykori Polymorphin duóból megismert Tóth Andris, aki technóban, house-ban és soulban utazik, neki az Illuvsion vj-zik. Az élőműsor mellett a Merlin barjából is hallatszik zene, azt pedig az NVC dj-i, Dr. Zoidberg, Sinko, Subotage és Ioda keverik.