Elfelejtette a himnusz szövegét az Olasz Kupa döntője előtt éneklő Sergio Sylvestre

// 2020-06-17

Pedig jól indult a produkció.

Az olasz himnusz az egyik leglelkesítőbb az összes közül, melyet az Olasz Kupa (Coppa Italia) döntője előtt mindig elénekel egy sztárénekes. Ez most a Los Angelesben, mexikói anyától és haiti apától született Sergio Sylvestre dolga volt, aki 2012-ben turistaként látogatott Olaszországba, ami annyira megtetszett neki, hogy ott is maradt.

A római Stadio Olimpicóban rendezett döntőn zenekari kíséret nélkül állt oda elénekelni Fratelli d’Italiát (Olaszország testvérei), és az elején is akadozott kicsit, de ez még erősítette is a patetikát, ami egy ilyen helyzetben teljesen rendben van, sőt kívánatos is.

A döntőbe egyébként az olasz rekordbajnok, torinói Juventus – mely 2012 óta folyamatosan nyeri a bajnokságot, kupát meg két éve nyert legutóbb -, illetve a nápolyi SSC Napoli jutott; utóbbi 2014-ben lett Olasz Kupa-győztes legutóbb (bajnokságot mindössze kétszer nyertek, kizárólag Diego Maradonával, még 1987-ben és 1990-ben).

Nekünk ez a kedvenc olaszhimnusz-verziónk, ami fellelhető az interneteken, a francia pophegedűs, André Rieu “vezényletével”:


Ez meg Sergio Sylvestre friss száma:



A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Himnusz-összeállításunk a 2016-os foci-Eb-re: