“Elég őrültnek tűnnek” – Laki Lan és Intim Torna a ZP-ben, nézd meg a Koncertblogon!

// 2011-04-30

A nyár első hónapjának végén Magyarország és Lengyelország váltják egymást az Európai Unió elnöki székében. A Zöld Pardon a Lengyel-magyar Kultúrstaféta című havi koncertsorozattal tiszteli meg az eseményt, melynek során a legmenőbb, legfrissebb lengyel bandák játszanak a Petőfi hídnál egy-egy hazai bandával. A széria nyitóbuliján az Intim Torna Illegál látja vendégül a hozzájuk hasonlóan vidám Laki Lan zenekart – a két csapat saját műsora mellett egy közös színpadi produkcióval koronázza meg bimbózó barátságukat. Az Intimből Dorogi Péter énekes-gitáros és Kiss Sándor basszusgitáros válaszolt. Az összes produkció élőben volt nézhető a Koncertblog-tévében – most pedig felvételről is:

Az Intim Torna Illegál csak tavaly év elején alakult a Kistehén egykori tagjaiból, kivéve Kollár-Klemencz Lászlót, idén viszont már az egyik legkelendőbb hazai banda vagytok, alanyi jogon. Gondoltátok volna tavaly ilyenkor, hogy ilyen könnyen megy majd a váltás?

Dorogi Péter: Tavaly ilyenkor arra gondoltunk, hogy szeretnénk sokat zenélni még életünkben, és ha valakinek tetszik, amit játszunk, akkor ünnep lesz minden koncert.

Kiss Sándor: Egy kislemezt, két videoklipet és egy nagylemezt készítettünk az elmúlt évben. Aki ellátogat mostanában egy Intim Torna-koncertre,  azonnal leesik neki, kik vagyunk, honnan jöttünk, mit csinálunk, hogy élünk – adjuk és kapjuk az energiákat.

Nagyon magabiztosnak tűntök. Ezek szerint számítottatok a sikerre?

KS: Az első igazi sikerünk az első koncertünk volt, amire össz-vissz két hét alatt írtunk meg egy hatvanperces műsort. A meglepő az volt, amikor a lemezbemutató koncertünk előtt egy órával százméteres sor kígyózott a pénztárig, na akkor ledöbbentünk. Nagyon jó érzés volt, hogy ennyien kíváncsiak ránk.

Ti nyitjátok meg a Lengyel-magyar kulturális staféta koncertsorozatot. Mennyire vagytok képben Lengyelországgal és a lengyel könnyűzenével kapcsolatban?

DP: Nagyon sokat jártunk Lengyelországba a családdal, kb. negyvenszer voltam ott életem során. Amikor Angliában laktam, négy fiatal lengyel volt a lakótársam. Rengeteget jammeltünk a nappaliban, miközben Toolt és King Crimsont hallgattunk. Csak jó élményeim vannak velük kapcsolatban: imádom őket a nyíltságukért, a vendégszeretetükért, a kultúrájukért. Egyébként már elküldtem lengyel barátaimnak a lemezünket, és nagyon tetszik nekik, bár egy kukkot sem értenek magyarul. Szerintem kicsit elfogultak.

Miért pont a Laki Lan zenekart választottátok partnereiteknek?

DP: Elég őrültnek tűnnek, szerintem megtaláljuk velük a közös hangot.

A nyár gondolom nálatok is a koncerthalmozás jegyében telik majd. Hogyan készültök, hogy bírjátok a tempót, fizikailag és lelkileg?

DP: Koncertekkel és biciklizéssel edzünk a nyárra. A koncertélmény egy különleges dolog, ahol nincs „mi“ és „ők“, hanem mindenki egy nagy egyben-együtt hömpölyög, és ha egyszer ezt megtapasztalod, akkor rászoksz. Ebben a “mi”-ben van a titok.

Forrás: Zöld Pardon

 

Lengyel-magyar Kultúrstaféta – Laki Lan, Intim Torna Illegál

Zöld Pardon
Budapest, Petőfi híd, budai hídfő, déli oldal, Goldmann György tér
2011. április 30., szombat, 19:30-től
Intim Torna Illegál, Laki Lan
nagyszínpad-dj: Forest
klubtánctér-dj: Gyurex
vj Praxinoscope
akció: Zubrowka Vodka (egy négyszáz, kettő nyolcszáz)

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)