Egész hétvégés goa Hux Fluxszal – megvannak a jegynyertesek

// 2014-01-13

Lassan felocsúdunk a szilveszterből, itt az ideje tehát egy két-háromnapos óriáspartynak. A löketet az Y-Production és a Psybaba közös hétvégi, péntek estétől vasárnap délelőttig tartó goapartyja adja az R33-ban, melyen két klasszikus, már-már legendának számító psytrance-előadó, a Hux Flux és a Space Cat, illetve két újdonász, a Dark Whisper és a Ianuaria lesz a fő attrakció. Megvannak a jegynyertesek.

Hux Flux

A szervezők koncepciója szerint a monstre partyn minden psy-irányzat kedvelője megtalálja a magának valót, lesz dark, fullon, progpsy, psychill és még ki tudja, mi minden. Az összesen négy külföldi (mindegyik más-más országból ráadásul) közül kettő, a Hux Flux és a Space Cat szinte legenda, de legalábbis régi, ismert előadő, már-már sztár, amennyiben a psy-szcénában értelmezhető a “sztár” fogalma. A másik kettő, a Iaunaria és a Dark Whisper pedig egyértelműen feltörekvőnek számít.

Péntek, Frozen Point – Dark Whisper

A party péntek este tízkor indul, és ezen a napon lép föl a német Dark Whisper (Alice D Records), két év után újra Magyarországon. Zenéjében sok világosságot keresve se találni, nyilván nem véletlen a névválasztás sem; bár az is igaz, hogy a darkpsy-előadók a névadással nem sokat vacakolnak, egy csomó például képtelen kihagyni a nevéből a ‘dark’ szót. Ropogós-recsegős, és általában okos futamaik azért kiemelik őket a tucat-dark-előadók tömegéből.

Az első nap dj Neighbour kezd, aki mindjárt két órán át tolja a felvezetést, majd érkezik a Trippyhippies duó, akit éjjel kettőkor követ a Dark Whisper liveactje. Hajnali öt és reggel nyolc között pedig az Irgumburgum (a legrégebb óta topon lévő magyar goa-dj, Jirzij, illetve Garcy párosa) és a Chemical Spoon zárja az első napot, mely leginkább a Psybaba Records szervezése, és mint ilyen külön nevet is kapott: Freezing Point.

Szombat: Space Cat, Hux Flux, Iaunaria

A másnapi felhozatal már inkább az Y-Production műve. Ekkor is este tízkor van kezdés, mégpedig a Y-os főszervező, Hruscsov szettjével. Másfél órát nyom, aztán jön a magyar Green Cosmos fullonos, trance-es liveact. Ők egy óráig lesznek a porondon, valószínűleg jó választás, hogy fölvezessék a hasonlóféle zenét játszó nagyágyút, az izraeli Space Catet (a legendás régi Hommega kiadó berkeiből). A hétvégi fellépőkről megkérdeztük a nemzetközileg is ismertnek számító magyar Para Halut (aka Homen), aki a Space Catről azt nyilatkozta, hogy igazi izraeli típusú fullon, a klasszikusabb, dallamosabb fajtából.

Másfél órás dj-programjuk után jön az egész hétvége messze legnagyobb neve és legjobb zenéje, a svéd Hux Flux (Alchemy Records). Rá még egy 2001-es (!) partyról emlékszünk, illetve ezek a legrégibb emlékeink róla, amikor is egy csobánkai kőbányában töltöttük a szombat estét és szinte az egész vasárnapot, és igaz, hogy a Hux Flux valamikor a sötét éjszakában zenélt, mi mégis valahogy még vasárnap délután is az ő zenéjükre ugráltunk a szikár kőbányában. A Hux Flux (a svéd kifejezés magyarul olyasmit jelent, hogy egy pillanat alatt eltűnik) súlyos és vicces, mély és pattogó, egyszerre játékos és komoly – igazi fesztiválzene. Nyilván most sem fogjuk kihagyni, ahogy a várhatóan idén érkező új albumát sem. Homen szerint is egyértelműen ő itt a fő műsorszam, rá kell figyelni leginkább, jön az új albuma is, és régen is nagyon úttörő zene volt.

A hajnali ötkor érkező osztrák Ianuria (Blue Hour Sounds/Glowing Flame Records) középtempós darkpsy-zenéjébe a régi ismert magyar, Dolphin (Futurefolk) ugyancsak kilencvenperces szettje vezet át. Homen kifejezetten éjszakai zenének nevezte, ami nem igazűn dallamos, amihez képest meglepő, hogy hajnali öt és reggel fél hét játszik.

A Iaunaria után dj Nuon (Goa.hu), majd nyolckor Toge (Y-Production) következik, kifulladásig. A dekoráció a hazai goapartyk és nem mellesleg Ozora fő látványtervezője, a Trixx munkája lesz. A belépő péntekre kétezer-ötszáz forint, szombatra háromezer, de a két napra összesen is ugyanennyi. Nálunk viszont semennyi se:

Menj ingyen – nyertesek

Melyik popvilágsztárt remixelte a Psybaba és az Y-Production októberi psy-sztárfellépője, Penta? (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz: Black Eyed Peas.)

A megfejtéseket pénteken este hatig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Frozen tárggyal. A helyes megfejtést küldők közt két nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek az aznap este kezdődő Y-Production & Psybaba Records: Hux Flux, Space Cat, Dark Whisper, Iaunaria partyra, az R33-ba: Forgács Balázst és Tatár Katalint. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!