EBBA: A jövő sztárjainak díja – megvannak a 2011-es győztesek

// 2010-12-11

Miközben Magyarországon döntő szakaszukhoz érkeztek a nagy kereskedelmi tévék tehetségkutatói (Megasztár, X-Faktor), nyilvánosságra hozták a 2011-es EBBA (European Border Breaker Awards), vagyis a kiemelkedő európai tehetségek díjának nyerteseit. Magyar előadó sajnos nincs köztük. A győztesek 2011. január 11-én, a holland televízió elő show-jában vehetik át díjaikat.

INNA – nincs benne hiba!


A 2011-es EBBA díjakat tíz olyan új európai előadó vagy zenekar érdemelte ki, akik albumukkal országuk határain kívül is sikert arattak. A győztesek között megtaláljuk a dán énekes-gitáros lány Aure Dione-t, a 2007-ben alakult berlini rock and roll bandát, a Baseballs-t,, egy 2009-es francia tehetségkutató győztes nőjét, Zaz-t, a norvég pop brigádot, a Donkeyboy-t, a szuper szexi román lányt, kinek neve INNA, a szintén szépséges osztrák „hurrikánt” Saint Lu-t, a nyugat-londoni csokornyakkendős fiúkat, a Mumford & Sons-t, a svéd dalszerző-énekest Miike Snow-t, a sokoldalú holland énekesnőt, Caro Emeraldot és végül, de nem utolsósorban a legrégebbi próbálkozót, a hazájában már 2005 óta ismert,belga Stormae-t.
Az EBBA-t 2004 óta veszi át minden évben tíz ifjú vagy nem is olyan ifjú tehetség. Az egyetlen magyar díhazott a Heavan Street Seven például már tizenegy éve működött mikor 2006-ban átvehette a szóbanforgó díjat, a Get Out And Walk című angol nyelvű albumért. A nyolc év legismertebb díjazottja talán az francia-olasz szépség, Carla Bruni, aki azóta már a magyar származású francia köztársasági elnök, Nicolas Sarkozy felesége.Miközben Magyarországon döntő szakaszukhoz érkeztek a nagy kereskedelmi tévék tehetségkutatói (Megasztár, X-Faktor). Nyilvánosságra hozták a 2011-es EBBA (European Border Breaker Awards), vagyis a kiemelkedően európai tehetségek díjának nyerteseit, sajnos ezúttal nincs magyar előadó a díjazottak között.

A 2011-es EBBA-díjakat tíz olyan új európai előadó vagy zenekar érdemelte ki, akik albumukkal országuk határain kívül is sikert arattak. A győztesek között megtaláljuk a dán énekes-gitáros lányt, Aure Dione-t, a 2007-ben alakult berlini rockandroll-bandát, a Baseballst, egy 2009-es francia tehetségkutató győztesét, a nujazzista Zazt, a norvég popbrigádot, a Donkeyboyt, a szuperszexi román diszkókirálynőt, INNA-t, a szintén szépséges osztrák “hurrikánt”, Saint Lut, a nyugat-londoni csokornyakkendős fiúkat, a Mumford & Sonst, a svéd dalszerző-énekest, Miike Snow-t, a sokoldalú holland énekesnőt, Caro Emeraldot és végül, de nem utolsósorban a legrégebbi próbálkozót, a hazájában már 2005 óta ismert, belga Stormae-t.

Az EBBA-díjat 2004 óta veszi át minden évben tíz ifjú vagy nem is olyan ifjú tehetség. Az egyetlen magyar győztes, a Heaven Street Seven például már tizenegy éve működött, amikor 2006-ban megkapta, a Get Out And Walk című angol nyelvű albumért. A nyolc év legismertebb díjazottja pedig talán a francia-olasz szépség, Carla Bruni, aki azóta – mint köztudott – már a magyar származású francia köztársasági elnök, Nicolas Sarkozy felesége.

Címkék: ,