Dnb-től a crackhouse-ig és vissza – ingyen mennek Zincre!

// 2014-04-02

Az idén tizenöt éves Bladerunnaz újfent tizenkilencre húzott lapot. Jubileumukat megünnepelendő idén már a harmadik elképesztő bulit hozzák Tető alá, most a Budapest Jungle címkéjük alatt. A januári Loxy & Ink után februárban szülinapot ünnepeltünk Calibre-rel és Die-jal. Kisvártatva egy újabb dózishoz jutunk: a legendás Zinc április 5-én régisulis szettjével kápráztat el minket. Megvannak a jegynyertesek.

Benjamin Pettit, aki negyvenkét évének immár felét zenéléssel töltötte, mindig is a stílusmixelések mestere volt. A house, a ragga, a hiphop és a rave egyaránt hatással voltak rá. Első komolyabb sikerét a már majdnem húszéves (!!!) Super Sharp Shooter hozta meg, mely bravúrosan vegyítette a hiphopot a jungle-lel.

Érdekes módon a dnb-szcénán kívül is viszonylag nagy sikereket ért el, a Jammin’ néven kiadott 1999-es, 138 Trek című klasszikus nótája 2000 novemberében huszonhetedik lett a brit slágerlistán. Két kiadóval is dolgozott: a True Playaz és a Ganja Kru egyaránt alkotói közt tudhatta, dj Hype padawanjaként és személyes jó barátjaként. Nevéhez fűződik a törtütemekben utazó Bingo Beats label.

Durva belegondolni, de bizony a Zinckel leginkább együtt emlegetett Casino Royale 1999-es, a Ska 2002-es, a Freenote pedig 2003-as műremek! 2001-ben adta ki az első saját remixgyűjteményét, Beats by Design címmel, például az Illusion-nel. Három évre rá érkezett a cselesen gyorsuló, izgalmasan kísérletező Faster, amelynek a címadót is köszönhetjük.

2007-ben hátat fordított a törtütemeknek, miután “kiábrándult a szcénából”. Egy évig javarészt a kisfiát nevelgette, majd újult erővel tért vissza: megalkotta a crackhouse-t, a house alműfajainak sajátos elegyét. Bár saját bevallása szerint ő is sokáig unalmasnak gondolta a négynegyedet, végül fölfedezte és saját szája íze szerint finomította a vastagabb, harapósabb basszusokkal tűzdelt zenéket. Ezen az estén viszont dobbasszus-időutazásra számítunk, elő hát a táncos lakkcipőkkel!

A mundér becsületét négy hazai úriember védi ezen az estén. Mastiftól – az ósulis dáré talán legautentikusabb hazai forrásától – minden bizonnyal a tőle megszokott színvonalú, tűpontos veretésre számíthatunk. Markov, a Different Drum egyik pompás ízléssel válogató rezidense fog arról gondoskodni, hogy a nemzetközi helyzet még tovább fokozódjon. Klay, az ifjú titán is megmutathatja oroszlánkörmeit. A hajnalt valószínűleg Statikkal köszönthetik a szerencsések, akinek Die-jal celebrált fenomenális b2b-je örökké a szívünkben él.

Hangolódásnak íme, Markov és Mentalien márciusi megkapó mixe Zinc tiszteletére. Ne feledjük, a mulatság 18+-os, a belépő éjfélig ezerhárom, utána ötszázzal több, nálunk pedig ingyen is:

Nyerj!

Mikor törölte Myspace-oldalát Calibre, a februári születésnapi Blade-buli egyik fő fellépője? (Segítség ajánlónkban, a helyes válasz: 2011. július.)

A megfejtéseket április 5-én, szombaton délig vártuk a koncertblog1@gmail.com címre, Zinc tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek az aznap esti Budapest Jungle: dj Zinc (Oldschool Set) partyra, a Corvin-tetőre: Balázs Gábort és Zombori András.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!