Despacito élőben az Arénában

// 2020-02-10

Először koncertezik Magyarországon a Puerto Ricó-i énekes-dalszerző Daddy Yankee, a helyszín az Aréna, az időpont pedig június 25.

Napjaink egyik legsikeresebb latin-amerikai sztárja, a reggeaton műfaj egyik legismertebb képviselője, akinek a nevéhez fűződik többek között olyan slágerek köthetők, mint a Con Calma, a Dura és még a gigantikus Despacito is! Szinte minden száma sláger lett, nem véletlenül nevezik őt így: El padre del reggaeton, vagyis A reggaeton atyja.

Különböző közösségi oldalakon több mint 50 millió követője van, díjainak száma 100 fölötti (köztük a Billboard latinzenei díja, a latin-Grammy, az Amerikai Zenei Díj és a Latin-amerikai Zenei Díj is). 2013 óta keresztül turnézta Európát, Ázsiát és a Közel-Keletet; 2014-es európai turnéja a második leglátogatottabb volt a Rolling Stones-é után evör, ami azért tényleg_nagyon_durva.

Az amerikai CNN és a Time magazin is a világ egyik legfontosabb latin-amerikai emberének nevezte, miután 2017-ben minden létező rekordot megdöntött a Despacitóval, Luis Fonsival közös, bombarobbantó és bugyilevevős slágere. Tíz Guinness-világrekordot is megdöntött, amikor az első latin-amerikai énekes lett, aki (például) a Spotify-toplista élére került, meg amikor a világ legnézettebb videója lett a Youtube-on a Despacito.

És egy évre rá megint nagyot dobott – a Dura 19 ország slágerlistájának élére került, több mint 1,5 milliárdos nézettséget ért el, és csak az USA-ban 21 platinalemezt szerzett. A #DuraChallange pedig több mint 1 millió videót inspirált az Instán, Facebookon, Tiktokon, Youtube-on stb. Több mint 50 slágere került az amerikai Billboard-toplistára, ő az első latin énekes, akinek négy spanyol nyelvű száma is a legjobb húszba került.

Első budapesti koncertjére február 11-én, kedden délelőtt 10-től kaphatók jegyek a szervező Broadway oldalán.


Egy másik február eleji Broadway-bejelentés: