Nyugati parti támadás

// 2020-03-02

Imádjuk a Delinquent Habitsot, majdnem minden évben jönnek Budapestre, most a Cudi Purci Booking hozza az Instant-Fogasba egy laza kedd esti osztásra.

29 év alatt 24 mindenféle kiadvány, ebből 9 album, az első 1993-ban, két évvel a megalakulásuk után, a legutóbbi pedig 2017-ben, ezek a ’91-ben Los Angelesben alakult Delinquent Habits útjának főbb számai. Kedden hatodik alkalommal jönnek Budapestre, legutóbb 2018 decemberében a Dürerben koncerteztek, aminek alig több mint egy éve, tehát az biztos, hogy nagyon szeretjük őket.

A spanyolul-angolul-spanyolangolul (tehát “spanglishul”) rappelést egyfajta Nyugati Part-i alstílusként elterjesztő Cypress Hill-lel szemben ők nem lettek akkora világsztárok, de zenéjük bizonyos értelemben mélyebb és tartalmasabb. Legutóbbi albumuk, az It Could Be Round Two ahol kell, dallamos, ahol kell, odaver, el-elkalandozik, elgondolkodtat, olykor még el is érzékenyít.

Most a Instant-Fogas Komplexumban lépnek föl a Cudi Purci Booking és a helyszín szervezésében, kedden este 8-kor. Minden kedvezményes jegy el is fogyott, de normál árút még lehet kapni, 5500 forintért. A Delinquent Habits Budapest legnagyobb bulikonglomerátumában egyébként nagy visszatérőnek számít – kettővel ezelőtti magyarországi koncertjüket is itt adták 2017-ben, ami az egyesült Fogas-Instant első teltházas bulija volt.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




G Ras új, forradalmas lemezei a láthatáron vannak: