Decemberi arénázás, cirkusztól a búcsúkoncertig

// 2010-12-07

A december egy vidám hónap, ilyenkor beindul a bulidömping és az éjszakai pörgés is a nyarat ídézi, eltekintve a medvetoszó hidegtől. A fenti tételt ezúttal a Papp László Budapest Sportaréna decemberi rendezvényeinek lajstromával igazoljuk, ahol ráadásul jól fűtenek.

Saltimbanco – hat előadás az Arénában

Jó pár Aréna-rendezvényt korábbi posztjainkban is beharangoztunk már, így a december 8-ától, azaz holnaptól vasárnapig futó hat darab Cirque de Soleil-előadásról is írtunk. A Saltimbanco a CdS egyik legrégebbi projektje, melyet 2007-ben alkalmaztak először nagy sportcsarnok színpadára.

Ugyancsak szóltunk a jövő szerdai (december 15.) koncertről, ahol Queen Esther Marrow és a Harlem Gospel Singers varázsol torokkal, sőt erre a bulira öt párosjegyért is játszhattok a Koncertblogon, a Showtime Budapest jóvoltából.

Ákost is választhatjuk a decemberi Aréna-menüről. A Bonanza Banzai egykori énekese december 16-án, csütörtökön koncertezik, a Baptista Szeretszolgálat Alapítvány karácsonyi segélygyűjtéséhez járulva hozzá. A produkció a Krúdy Gyula hősére utaló Szindbád Turné része.

Harminc évét foglalja össze a Miskolcról induló EDDA Művek, első lemezmegjelenésének évfordulója apropóján. Pataki Attiláék még karácsony előtt, december 19-én izzítják az Arénát.

Az X-Faktor 22-ei és 23-ai Aréna-koncertjeiről szintén esett már szó a Koncertblogon. A tehetségkutató tizenkét döntőse egyaránt két-két számot énekel, lesznek közös produkciók is, de hogy a mentorok énekelnek-e, azt továbbra sem tudni Mindenesetre a két koncertre három-három darab párosjegyet sorsolunk.

Karácsony napján, 25-én Freddie Mercury és a Queen emlékét idézik magyar musicalisták mellett olyan sztárok, mint a Csillag születik tavalyi győztese, Tabáni István, a Megasztár előző szériájából ismert Hien vagy a TV2-s műsorvezető-celeb, Kovács Áron. Az énekeseket a Hungarian Musical Band kíséri. Erről a buliról hétfői posztunkból olvashattok bővebben.

A modern magyar könnyűzene egyik legelső arca, az egykori Illés és Fonográf frontembere, az István, a király és sok más zenés színpadi mű társszerzője, Szörényi Levente 28-án búcsúzik véglegesen rajongóitól. Hol máshol, mint az Arénában?

29-én az Irigy Hónaljmirigy ünnepli huszadik születésnapját. A történet egy szilveszteri bulin kezdődött, ahol a fiúk többek között a Dr. Bubó című rajzfilm zenéjét játszották metálváltozatban, azóta popsztárok paródiáival hódítanak.

Demjén Rózsi is beveszi az Arénát év végi jó szokásához híven, de Szörényi Leventével ellentétben nem állítja, hogy a 30-ai lesz az utolsó koncertje.