Darkra dark – Volkova Sisters után veretés a Tripen

// 2018-11-29

December első napja sötétebb lesz, mint eddig bármikor. Elsőre talán furcsa, de ha a mélyére nézünk, teljesen passzoló két eseményt ajánlunk szombat esti buliútvonalra. Volkova Sisters és Terra Profonda-koncert a Trafóban, majd Triplament psytrance-megmenés a Trip hajón, a Psychotria Records szervezésében. És kicsit még segítünk is, a cikk végén nyereményjáték a Volkovára!

Volkova Sisters

A zenekart hat éve alapította Sándor Dániel és Berger Dalma, mintegy a szabad kísérletezés és zenei koncepciómegvalósítás nem titkolt szándékával. 2011-ben adták ki az első kislemezüket, melynek munkálataihoz csatlakozott Kovács Gergely is. Így alakult meg a ma ismert Volkova Sisters, a nyolcvanas évek darkwave-jét megidézendő.

A pályafutásuk során több magyar filmhez is adták a zenéjüket, például a Fehér Istenhez, ami közönségdíjas lett a cannes-i filmfesztiválon, sőt ebben még szerepeltek is egy kicsit. Legutóbbi nagy dobásuk pedig az HBO nagy sikerű Aranyélet sorozata második évadához írt trailer-zene. Szombat este kilenckor kezdenek a Liliom utcában.

Előttük, este nyolckor a Terra Profonda lép föl, akik sámánisztikus hatású zenéjükhöz dzsesszből, a blues-ból és népzenei dolgokból merítenek. Bővebb információt a Facebook-eseményben találsz, cikkünk végén pedig jegynyerési lehetőség.

Darkwave után darkpsy

A Battyhány tér közelében horgonyzó Trip hajón este tízkor kezdődik háromtermes goaünnep, ahol a belga nitzho-király Agneton és az acidneogoa nagymestere, a francia Proxeeus lesz a két fő fellépő. Mindketten a nagyteremben pörgetik majd a lemezeket, ami mellett lesz még egy helyszín, kizárólag a veretősebb psytrance-nek. Itt a szervező Psychotria Records dj-i táncoltatnak.  A panorámateremben pedig a nyugalomé lesz a főszerep, ahol párnák, szőnyegek és füstölők közt akár elheverve is lehet chillezni. A további fellépőket megtalálod a Facebook-eseményben.

 

Jegyet nyert a Trafóba

 

Melyik kocsmát ajánlottuk tavalyi előszilveszteri buliútvonal-ajánlónkban a Volkova Sisterst is felvonultató Fekete Zaj Fesztivál előttre? (Helyes válasz: Jamming Pub.)

 

A megfejtéseket december 1-én délután 2-ig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Volkova tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül egy nyertest választottunk: Ferencz Pétert, aki másodmagával ingyen mehet be az aznap esti Volkova Sisters- és Terra Profonda-koncertre a Trafóba. A nyertest e-mailben értesítettük, egyben tudatjuk vele a koncertre bejutás módját.

 

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Pixabay