Dalok bentre – itt egy újabb megoldás, hogy azért legyenek koncertek

// 2020-05-04

A Banding és a Photon elindította közös szolgáltatását, a Dalok bentre projektet, melynek keretében különleges, zártkörű koncerteket szerveznek ismert hazai előadókkal.

A koronavírus-járvány/pánik okozta helyzetben különösen fontos a közösségek összetartása, legyen szó egy baráti társaságról vagy akár egy vállalatról. Ehhez talált ki hasznos eszközt a Banding (itt ajánlottuk április eleji online-beszélgetésök) és a Phaton: exkluzív, privát közösségi élményt kínálnak, amit videókonferenciás technológiával együtt élhetnek át a résztvevők.

A zártkörű, online koncertekre a cégeken kívül baráti társaságok is jelentkezhetnek a szervezők. A normál koncertek Meet & Greet eseményei mintájára működő program során a résztvevők online találkozhatnak kedvenc előadójukkal, a kizárólag számukra közvetített privát koncert mellett így beszélgethetnek is velük.

A Dalok bentre weboldalán már elérhető a projekthez csatlakozott zenészek listája, akik között van például a Bohemian Betyars, Csorba Lóci (Lóci Játszikból), a friss lemezes Fran Palermo, az Ivan & the Parazol, Odett. De persze várják más zenészek jelentkezését is.

A cél, hogy az otthonmaradás és a társadalmi távolságtartás miatt ne kelljen nélkülözni teljesen a közös élményeket.

A zene – és úgy összességében a művészet – vészhelyzettől függetlenül nagyon fontos részét képezi egy társadalomnak, és azon belül a kultúrának. Egy ilyen bizonytalan helyzetben, mint a mostani, pedig még fontosabbak tudnak lenni ezek a kapaszkodók – hangsúlyozta Szendrey-Nagy Olivér, a Banding társalapítója.

A koncerteket a Photon közvetíti, és előadás közben csetelhetnek a nézők-hallgatók is a zenészekkel, akik két dal között válaszolnak a kérdésekre. Az érdeklődők a weboldalon való kapcsolatfelvétel után árajánlatot kapnak, amit ha elfogadnak, és megszervezik az egészet, a Zoom alkalmazásán keresztül valósul meg a stream. (Ők ezek szerint bíznak a biztonsági problémákkal küzdő Zoomban.)

És egy kis jótékonykodás is belefért: a bevétel, amit befizet a közönség egy ilyen exkluzív koncertre, 1 százalék a Magyar Vöröskeresztnek a koronavírus elleni harcra.


Ez is egy lehetőség: