Chemistry: új partysorozat az improvizatív, analóg-moduláris szintetizációra

// 2021-06-07

A cinetripes Laki és a korais Borosi indítja június 11-én, pénteken.

A “Korai-zenekar-univerzum” tagja (Korai Öröm, Korai Transmission), Borosi Gábor és a legendás Cinetrip alapítója Laki László zenélő párosa lassan már tízéves, de így, The Smooglersként most először jön első saját anyaguk.

Ők ketten, ám alapvetően külön-külön alaposan megélték és formálták is a kilencvenes évek hazai elektronikus hőskorszakát. Laki kitalálta a fűrdős partykat, a Cinetripet, meg a Vj-tornát, majd később a Sparty sorozatot. (Sőt, később csinált még egy ún. szélszínházat is, bármit is jelentsen ez, Mad Company néven.) Borosi a Korai Örömben és a Korai Trancemissionben nyomult billentyűsként, ami mellett oktat – a Pécsi Tudományegyetemen elektronikus zenét.

Duójuk eleinte Volcestra néven futott, mivel kizárólag a híres Korg Volca szintetizátorokat használták – döbbenetes mennyiségben. Ezeket aztán moduláris szintetizátorok váltották, többségükben a Moogok, vagyis az új név, a Smooglers is a használt vasakra utal.

Mivel kizárólag az elektronikus élőzenében hisznek, nem használnak számítógépeket a fellépéseiken, és mindig rögtönöznek – a koncepció tehát nagyjából pont ugyanaz, mint az általunk is már többször bemutatott, és hozzánk közelállók, köztük zenei vezetőnk, Dr. Zoidberg által is gyakran bezenélt Elektropadlás kezdeményezés. A The Smooglers most egy új partysorozattal nyit fizikai teret és gyűjt közönséget a koncepciójához, és mi nagyon bízunk benne, hogy a két nagyjából ugyanabban utazó innovációs törekvés hamar összeér és képes lesz egyesíteni az erejét.

Az első Chemistryn az Arzenálban (IX. kerület, Soroksári út 158/c) egyébként illusztris lineup vonzza be a közönséget: este 11-kor a technokunstos Isu kezd, őt követi a Smooglers liveactje. Ők fél 3-ig impróznak, majd jön Bernáthy hajnali 4-ig, akit Mankind követ a reggel 6-os zárásig. A vizuál végig Bordos dolga lesz.

Jegyet nyertek

Mivel zenélt bele a vasak hangorgiájába az egy évvel ezelőtti Elektropadláson Armando Otchoa, a magyar kézművessör-forradalom Koncertblog-közeli elindítója? (Segítség akkori cikkünkben; a helyes válasz: doromb.)

A megfejtéseket Chemistry tárgyú levélben vártuk a jatek@koncertblog.hu címre június 11-én, pénteken délig. A helyes megfejtést küldők közül három nyertest választottunk: Balogvári Pétert, Ferencz Pétert és Tóth Csabát, akik ingyen mehetnek be aznap este az első Chemistry partyra, az Arzenálba. A nyerteseket e-mailben is értesítettük.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Ez is analóg: