Carbonfools és Larry Hangman a Dürer-kertből

// 2011-12-02

Pénteki este seggrázós buli volt a Dürer-kertben, a Carbonfools vendége ezúttal a Larry Hangman volt. Mindezt élőben adtuk a Koncertblog-tévé képernyőjén, most meg íme, mindkét koncert felvétele, bent a posztban.

Larry Hangman-koncertfelvétel közel egy órában a Dürer-kertből

Carbonék pár hete az X-Faktor élőadásának vendégei voltak, péntek este pedig a Dürer-kertben léptek föl. Tudjuk róluk, hogy remek a feladatmegoldó képességük, nemrég ők is részt vettek azon a Liszt Ferenc kétszázadik születésnapjára rendezett májusi koncerten, melyen a szakma krémjét kérték föl, hogy készítsék el saját verziójukat a nagy ember műveiből. A Liszt-verziót itt nézhetitek meg.

Fennállásuk alatt rengeteg remixet készítettek, például olyan előadóknak, mint például a Noir Desir, a Kispál és a Borz, a Jazz+Az, a Korai Öröm, a Kimnowak stb., stb. Angliában három maxilemezt jelentettek meg, melyek a híresztelések szerint igen kedveltek az ottani dj-k körében. Több tagcsere után a zenekar jelenlegi, tehát mai felállása a következő: dj Titusz (elektronika, kütyük), Fehér Balázs (ének), Keleti Tamás (dob), Fekete István (gitár), Miklós Milán (basszusgitár).

A koncertet a Fogyasztók című számuk miatt méltán emlegetett Larry Hangman nyitotta meg. A társulatról lehet tudni, hogy tagjai egyik reggel megvilágosodtak, és egy fürdőszobai sugallattól vezérelve a Larry és a Hangman szavakból alkotott bandanévvel indultak el a hazai zenei piac rögös útján.

Rögös, mert a fáma szerint ugyan első zenekaruk 2000-ben debütált, jó hosszú szünet és a kiadókkal való folytonos csetepaté után csupán 2009-ben alakultak meg a mostani formációval. A kicsit Depeche Mode-os csapat azóta járja a klubokat, és hódítja meg a rádiókat. A Carfonfoolsszal szerintünk úgy viszonyulnak egymáshoz, mint a sajt meg a dió, vagy mint a kis ház a dombon, amin átsüt a holdfény. Értitek, ugye?

Másfél órás Carbonfools-koncertfelvétel

A sok saját szöveg helyett a továbbiakban inkább leadjuk a Titusszal és Fehér Balázzsal készült interjúnkat, melyben megtudjuk, hogy akinek ma sikerül leitatnia Fehér Balázst, annak elárulják, hogy pontosan miért is szakított ez együttes az egyik taggal.

Melyik volt a kedvenc Carbonfools-koncertetek?

Balázs: A Zöld Pardon-os koncerteket nagyon szerettem, bár amikor utoljára játszottunk ott teltház előtt, két hónapra elment a hangom.
Titusz: Mindig a legutóbbi a kedvencem, a régebbiekre már nem is emlékszem. Egyszer játszottuk a Born to Be Wild-ot, az fasza volt.

A Carbonfools elmondhatja, hogy londoni és birminghami klubban is föllépett már. Mennyiben más egy ottani koncert, mint egy hazai?

Balázs: Az első és a legszembetűnőbb, hogy nem értik, amit mondok két szám között. A második, hogy nem ismerik a dalokat, a harmadik, hogy ezekről a koncertekről nehezebb hazajutni. Fontos tanulság, hogy olyan sofőrt válasszunk, aki tudja is, hogy hova megyünk. A múltkor emiatt majdnem lekéstünk egy fellépést.
Titusz: Korán van kezdés, tizenegykor már záróra van, kirúgnak mindenkit, valamint nem értékelik a Born to Be Wild-ot.

Csendben elváltatok tavasszal a Carbon-koncertek két meghatározó figurájától, Zsazsától és Zsülitől; mi volt ennek az oka?

Balázs: Titusz a főnök, és ez zenekari és magánügy. De elképzelhető, hogy részegen, koncert után elmondanám…
Titusz: A lemezkészítésnél előjöttek problémák, a nézeteltérések pedig sajnos ehhez vezettek. Egyébként se játszották jól a Born to Be Wild-ot.

Milyen számokból áll össze egy koncert? Mennyire épül az a tavaly év végén megjelent lemezre?

Balázs: A két lemez anyagát mixeljük, teljesen random módon.
Titusz: Ja, van ez is, az is, ha nagyon nem megy, belecsapunk egy-egy Beatles-örökzöldbe, mint a Born to Be Wild.

Előre meghatározott számsorrendet játszotok egy-egy koncerten, vagy a közönség reakciói változtathatnak az eredeti elképzeléseiteken?

Balázs: Soha sincs számsorrend. 
Titusz: Van számsorrend, de koncert közben átalakulhat. Az első szám mindig a Born to Be Wild  helyett a Hippie Song.
 
A ma esti koncert a Dürerben lesz. Mi a véleményed a helyről és egyáltalán a pesti klubéletről?

Balázs: A klubokat az emberek teszik szerethetővé, vagy olyanná ahonnan azonnal kifordul egy olyan vendég, amilyen én is vagyok. Ha sokan vannak és koncertünk van, akkor szeretem. hiszen mindenki miattunk jött oda aznap este, ami nagy megtiszteltetés a csapatnak.
Titusz: Jó hely a Dürer, csak ebbe a válaszba nem tudom belecsempészni azt, hogy Born to Be Wild – upsz, mégis.

Nem először közvetít a Koncertblog Carbonfools-koncertet. Mi a véleményetek a netes koncert-élőközvetítésekről?

Titusz: Én még nem láttam egyet sem, mindig megszakad a telefonvonal. Itt jönne még egy számcím, de már úgyis tudjátok.

(A fönti interjúban egészen pontosan hatszor szerepel a Born to Be Wild, és egyszer utalnak rá a megkérdezettek, arra kérjük a kedves olvasókat, hogy ha netán módjukban áll, kérjék és örökítsék meg a Carbonfools-féle verziót. De szerintünk úgyse merik előadni.)

Lájkold Facebook-oldalunkat és iratkozz föl levelezőlistánkra (küldj egy mailt az info@koncertblog.hu címre Live tárggyal), hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)