Búcsúznak a Renegátok

// 2015-12-19

A Bladerunnaz bőkezű jézuskája karácsony másnapján igazi múltidézéssel lep meg bennünket, ahol a Renegade Hardware oszlopos tagjai hamisítatlan régisulis szettekkel rázzák föl a bejgliktől és halászlétől bepunnyadt testünket a Dürlinben. Mi jézuskánk pedig most is jegyeket osztott.

bladerunnaz renegade hardware bejgli dürlin chris.su skc dj ren mastif loxy vigadó cause for concern total science cia records spirit darkcore jungle dj drumandbass dnb ingyenjegy belépő-nyereményjáték techstep oldschool klub karácsony buli party

Total Science

 

Mikor lesz, hogy lesz?

Mikor már mindenki megunta a családozást és az ajándékbontogatást, december 26-án, szombaton, este tíztől reggel hatig visszarepülhet az időben. Az este folyamán egymást követik majd az élő legendák előre – legalábbis egyelőre – nem közölt felállásban. A headlinereken kívül a föl- és levezetésről a magyar rezidensek különleges szettel gondoskodnak majd, fellép Chris.su, SKC, dj Ren és az egyik legautentikusabb magyar oldschool-dnb-arc, Mastif is.

Hol lesz?

A csapat ezúttal az egykori ELTE-bölcsészkar egyik melléképületéből kialakított Dürlinben horgonyoz le. A Városliget szomszédságában dübörgő basszusok, dizájnos környezet, megahangrendszer és remek kiszolgálás mellett lehet majd sífutni a dnb-elvonási tünetekben szenvedőknek.

Mi lesz?

Az idén húszéves Renegade Hardware legendás múltidézése. A régről ismert kiadó és a magyar drum’n’bass-élet korai szakasza szorosan összefonódott, így hát a méltó búcsúztató nálunk se maradhat el. Minőségi dnb lesz terítéken, ahol a négy veterán egy megismételhetetlen időutazást ígér a kőkemény techsteptől a mély jungle-ütemekig.

Headlinerek

Az este egyik nagyágyúja, Ink hű társával Loxyval számos alkalommal járt már nálunk. Legemlékezetesebb talán a vigadós bulijuk volt, ahol maratoni szettjükkel igazi dzsungelháborút robbantottak ki. Ink munkásságára, stílusára leginkább a hiphop és az utcai beatek voltak nagy hatással, egy kis afrikai beütéssel.

Az igazi ínyencek, a brit Cause4Concern sötétebb, keményebb szettjén fognak ikszelni. A négytagú (bár Facebook-oldalukon már csak három tagot írnak) csapat először 2000-ben borzolta a kedélyeket Pesten, mikor is meglátogatták az első hazai online-rádiót, a szépemlékű Pararádiót. A szelekció egészen ütősre sikeredett, hiszen neuró és technó közé csempésztek dzsungelesebb, lazább hangzást is.

A Total Science, a Q Project és Spinback alkotta duó, a drum’n’bass-mozgalom egyik legtermékenyebb párosa közel húsz éve. 1987-ben a hiphop és az electro iránti imádat hozta őket közös nevezőre, ami a CIA Records megalapításában csúcsosodott ki. Egyedi hangzásvilágukat jól példázza a Squash csattogós pörgős ős-dnb-himnusza, mely még ma is földbe döngöl.  

Spirit összetéveszthetetlen darkcore stílusa agyoncsap, mint Mike Tyson. A minimálos és a keményebb dubok vegyítéséből születtek a legütősebb jungle-számai, melyben a pattogó dobok, a baljós basszusok úgy törnek előre, mint a gőzmozdony. 

Hype
 

  • Oldschool-szettek idézik majd föl az igazi klasszikus dramabaalbumokat, mint az Armageddon, a The Harder They Come, a Skool of Hard Knocks vagy a Quantum Mechanics.
  • A nagyon erős felhozatalhoz nagyon barátságos, háromezer forintos belépő, bulifüggőknek ötezerért szilveszteri megarave-el összekötött kombójegy.
  • A legpörgősebb irányított meditáció, hogy ledolgozd az ünnepek alatt magadra rakott zsípárnákat.
     

Játék

Nevezz meg legalább két előadót LTJ Bukem aktuális kedvencei közül! (Segítség két héttel ezelőtti interjúnkban, helyes válasznak elfogadtuk: Utah Jazz, Furney, Blade, Lenzman, Paul SG, Madcap, Satl, Calibre, Malaky, Intelligent Manners, Command Strange, LSB, Technicolour, Makoto, Soulstructure, Dave Owen, Jaybee, Flaco, Flowrian, Marky, Ai, Random Movement, Zero T, Vibe Killers, Rhythmatic, Atjazz, Highway kiadó, Echonomist, Dusky, Josh Wink, Tru-Thoughts.)

A megfejtéseket december 25-én, este nyolcig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra Renegade tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Hentzmann Dávidot és Simon Tündét, akik ingyen mehetnek a szombat esti, 26-i Renegade Hardware XX partyra, a Dürlinbe. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!