Brit kalandok előtt a Carbonfools

// 2010-11-16

December 8-án Londonban, 9-én Birminghamben játszik a hazai elektronikus szcéna meghatározó bandája, a Carbonfools. A szénhülyék a neves Dreadzone meghívására kalandoznak a brit szigeten.

Idén májusban vendégeskedett a The Carbonfools meghívására Budapesten a Dreadzone, akik épp új, Eye on the horizon című albumukat turnéztatták. A magyar házigazdák és az angol zenei félistenek, annyira összebarátkoztak, hogy a „Szénhülyék” meghívást kaptak két Angliai koncertre, decemberben.
A „csereüdülés” azért is lett jól időzítve, hiszen a londoni és birminghami közönség az elsők között hallhatja majd a The Carbonfools harmadik stúdióalbumának anyagát, amely Magyarországon várhatóan december elején jelenik meg. Az angol közönség, a december 27-i Gödör lemezbemutató előtt hallhatja majd december 8-án és 9-én az új lemez anyagát.
Egyes beszámolók szerint a májusi budapesti Gödör koncerten annyira megtetszett a Dreadzone-os veteránoknak a szénbrigád, hogy végigtáncolták a koncertet.  Zenekar az ismétlés reményében vág bele a brit kalandozásba.
Amit bárki követhet majd a www.carbonfools.hu-nDecember 8-án Londonba, 9-én meg Birminghamben koncertezik a Carbonfools. A szénhülyéket a neves angol elektronikus banda a Dreadzone hívta meg Angliába.

Idén májusban vendégeskedett a Carbonfoolsnál Budapesten az angol Dreadzone, új, Eye on the Horizon című albumát mutatva be a Gödörben. A magyar házigazdák és az angol zenei félistenek annyira összebarátkoztak, hogy a Szénhülyék meghívást kaptak két angliai koncertre, decemberre.

A csereüdülés időzítése azért is jó, mert a Carbonfools a vájtfülű londoni és birminghami közönség előtt tesztelheti december elején megjelenő harmadik stúdióalbumának anyagát.

A december 27-ei, Gödör-béli lemezbemutató előtt tehát az angol arcok hallhatnak először élőben dalokat az új lemezről (melynek címe még titok), december 8-án és 9-én. Ha a helyi közönség is úgy reagál Tituszék zenéjére, mint a Dreadzone zenészei, akkor aligha marad el a siker.

Állítólag ugyanis annyira bejött a Dreadzone veteránjainak a Carbonfools májusi koncertje, hogy végigtáncolták az egészet. Így a magyar zenekar bizakodva, az ismétlés reményében vág bele a brit kalandba, mely egyébként nyomon követhető majd a Carbonfools honlapján.