Besodorták őket a legjobb tízbe

// 2020-04-03

Újabb magyar világzenei európai siker! Mármint egy magyar világzenei együttes került egy fontos európai listán a legjobb tízbe.

A jubileumi anyag egyetlen magyar lemezként nyolcadik a Balkan World Music Charton. A világzenei élvonalba tartozó Beshodrom 20 című albuma február közepén jelent meg. A kiadó Fonó Budai Zeneház közleménye szerint a rangos zsűri által összeállított toplista szakmai irányadó a nemzetközi, a kelet-közép- és délkelet-európai piacon.

A listát a görög Sztratisz Szkarakisz vezeti Mono Ti Ninta Thalassa című lemezével (Aerakis), a második helyen a soknemzetiségű Quintet Bumbac áll Miroirs című anyagával (Cok Malko), a harmadik helyre a szintén görög Petrolukasz Halkiasz és Vaszilisz Kosztasz duója által készített The Soul of Epirus került (Artway Technotropon Greece). A Beshodrom huszadik születésnapja alkalmából megjelent album mellé egy kis könyv is jár, Kardos Gábor koncertfotóival (a mi képünk is az ő munkája).

A lemezen “az együttestől megszokott táncos, pörgetős, magasba emelő hangzás, szép szólók, zenei poénok hallhatók. A jubileumi anyagon tizenkét dal található, melyekből árad az életerő és energia. A tagok három különböző országban élve és alkotva tartják egyben a zenekart, és művelik azt a zenei stílust, amely már jellegzetesen a Beshodromé.


A Ragazze cikke nyomán


Itt van a teljes 20 című album a Youtube-on, lejátszási listán.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Ez a másik e heti magyar világzenei európai siker: