A Parkba káromkodni jöttök-e

// 2018-07-18

Európa egyik legjobb nyári koncerthelyszínén Magyarország legnagyobb pofájú együttese – Bëlga a Budapest Parkban; megvannak a párosjegynyertesek.

Július 20-án, pénteken a Budapest Parkban ünnepelheti Belgium focivébébronzérmét a Bëlga – Bauxit, Még5lövés, Tokyo és dj Marvin (aki nemrég a zenekar koncert-dj-e lett, a produceri munkálatokban továbbra is résztvevő Tituszt helyettesítve) fellépése előtt a kotorékebek szerelmese, a nyíregyházi szószátyár, Bobafett (HVG-Kult interjúja vele itt) nyitja az estet Európa egyik legjobb nyári színpadán. Kapunyitás délután 6-kor, majd a kiírás szerint este 8-kor indul a buli.

Azt sajnos nem ígérhetjük, hogy vasárnap a Belgium történetének legjobb focivébé-eredményét, a szépen csillogó brunzot Brüsszelben ünneplő tömeg előtt dj-ként bemutatkozó belga irányító, Eden Hazard is föllép péntek este a Budapest Parkban. Jóllehet Eden szintén focista öccse, Kylian ismerős fővárosunkban, hiszen 2015 és ’17 közott két szezont is lehúzott az Újpestnél.

Az alighanem Belgiumot ünneplő Bëlga szokásos nyári nagykoncertje előtt azonban föllép a londoni emigrációjából hazalátogató Bobafett, aki erősen politikus opuszai mellett feltehetően kotorékebekhez kapcsolódó vonzalmát is több számban vallja be a közönségnek.

Utána következik a fennállása tizenötödik évfordulóján tavaly túljutó, de töretlenül népszerű Bëlga (“Domján Edit még mindig segít”), amelyik akár nosztalgiakoncertet is adhatna már első nagy slágereiből (a teljesség igénye nélkül: Ovi, Nemzeti hiphop, Kocsi). Ehelyett a folyamatosan alkotó srácok mind a tizennégy albumáról hallunk dalokat remélhetőleg.

A legutóbbi lemez tavaly decemberben jelent meg Csumpa címmel, Mivót, a Philosopher Delight, vagy a Diszkódiktátor című több mint slágergyanús trackekkel. Végül az idei fociőrület lecsengése után sem engedhetjük el füstbe ment álmunkat: “Focivébé, Magyarország, 2026”. Tehát péntek este nyolctól:

Jöttök-e, káromkodni-e,
A sarokra káromkodni jöttök-e?

A tánctérre 3499, a teraszra 14 999, a Lounge-ba 15 főre 129 999, míg a Skyboxba 249 999 forintba kerülnek a jegyek. Vagy inkább játssz velünk és nyerj:

Játék – nyertesek

Ki dj-zett a Bëlga után a 2011-es Budaörsi Napokon? (Segítség akkori ajánlónk középtáján, a helyes válasz: Soulja.)

A válaszokat a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk Belga18 tárggyal július 20-án, pénteken délelőtt 11-ig. A helyes megfejtést küldők közül három nyertest választottunk: Holler Ádámot, Köhler Krisztinát és Varga Kingát, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az aznap esti Bëlga-koncertre a Budapest Parkba. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

 

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!