“Bazdmeg, koronavírus!”

// 2020-03-14

Az Exploited és énekese, Wattie Buchan dafke-punkoskodik a rajongói kárára.

A The Exploited nem szarozik, és nagybátran igazi hülyeként rendületlenül koncertezik, nem függeszti föl ausztráliai és új-zélandi turnéját. Tegnapelőtt (ami nekünk tegnap volt) a Aucklandben, az ország északi, kisebbik szigetének északi csúcsához közel játszottak; ennek Facebook-eseményén 111 résztvevő és 370 érdeklődőt látunk, meg egy, már korábban kikerült soldout kiírást.

Tehát biztos voltak azért, akárcsak a mai fővárosi eseményen, melyet egyébként itt lehet élőben nézni:

A turné aztán a déli szigeti Christchurch-ben folytatódik a mi időnk szerint holnap ilyenkor, majd átmennek Ausztráliába, ahol egészen március 29-ig 10 koncertet adnak, többnyire a legnagyobb városokban. Aztán április 4-re már Szentpétervárra vannak kiírva.

Nos, ha azt nézzük, hogy Oroszországból gyakorlatilag nem érkeznek hírek a járványról, még az is lehet, hogy őket is engedik fellépni – bár április 4. még elég messze van. Mindenesetre az énekes Wattie Buchannek öt szívrohama volt, meg bypass-műtétje, szívritmus-szabályozója is van, egyáltalán nem biztos tehát, hogy túlélné, ha elkapná a koronavírust… Talán úgy gondolja, neki már úgyis mindegy, a rajongók meg le vannak szarva.

Bazdmeg, koronavírus! (…) Mi nem a szaros Green Day vagyunk.

Meg még hozzátette:

Punks Not Dead!


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Mondjuk nem egy punkzene, de kora estig szinte folyamatosan élőközvetítés: