Bajnokok szuperbugija és szélvész-rock’n’roll – jegyet nyertek Honkyra és Peter Pan Speedrockra!

// 2013-11-28

Holland és texasi bandával veri szét december első hétfőjét az R33-ban a 100-as Klub sorozatának aktuális darabja. A hollandoktól a Peter Pan Speedrock jut el végre hozzánk, Amerikából pedig a korábban a Downban játszó Bobby Ed Landgraf zenekara, a Honky. Nyertesek a cikk végén.

Peter Pan Speedrock – valami fesztiválon

December másodikán tehát igazán gusztusos bulinak lehetnek szem- és fültanúi az arra fogékonyak. Négy, a rockzenét némileg másként megközelítő zenekar teszi tiszteletét a 
Soroksári úton található R33 klubban.
Az estét két magyar zenekar indítja. Az este nyolcas kezdéssel a Surf Truckerz triója szolgáltat instrumentális surfrockot, mely ugyan egyelőre gyerekcipőben jár itthon, de idővel biztosan megtalálja a közönségét.
Na, ez az a surfrock (vagy szörfrock?)
A The Trousers évek óta megbízhatóan hozza a hatvanas-hetvenes évekből táplálkozó
rockzenéjét. Fennállásuk óta megfordultak Európa számos országában, legutóbbi nagylemezük pedig Freakbeat címmel látott napvilágot áprilisban. Külön érdekesség a felvételen Nicke Andersson vendégszereplése az egyik dalban. Őt a méltán legendás Entombed és Hellacopters zenekarokból ismerhetik a kemény zenét kedvelők.
Az este következő fellépője az amerikai Honky formáció lesz. Ők soraikban tudhatják azt a bizonyos Bobby Ed Landgraf nevű úriembert, aki a Crowbar alapító Kirk Windstein helyét vette át a kultikus Down zenekarban. Stílusuk meghatározása saját maguk szerint championship superboogie, ami nemcsak hogy kellően nagypofájúan hangzik, de ha belegondolunk, igaz is, fedi a muzsikájukat. Szakállba bújtatott déli rockjuk pazar szórakozást ígér. 1996 óta szállítják lemezeket, a mostani európai turnéjukon a tavaly megjelent 421 című albumukat mutatják be.
Az est fénypontja viszont kétségkívűl az eindhoveni Peter Pan Speedrock triója. Nagyon időszerű volt már ennek a bulinaka létrejötte, mivel az 1997 óta aktív zenekar még nem járt nálunk, pedig igen határozottan rombolnak koncerten. Féktelen vedelésre irritáló, szélvész-rock’n’rolljuk garantáltan leszakadnak a fejek hétfő este R33-ban (remélhetőleg a hangtechnikai is partner lesz ebben). Budapesti koncertjük nem nem újalbum-turné része – legutolsó lemezük 2010-ben jelent meg We Want Blood címmel.
Játék, nyertesek
A Down mellett melyik rockzenekar érkezett új lemezzel az idei Hegyalja Fesztiválra? (Segítség a Hegyalja főszervezőjével készített interjúnk végefelé, a helyes válasz: Skindred.)
A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre várjuk 100-as tárggyal vasárnap este hatig. A helyes megfejtést beküldők között két nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek a 100-as Klub – Peter Pan Speedrock, Honky, The Trousers, Surf Truckerz koncertjére: Farkas Gábort és Mézes Mátét. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, őket e-mailben értesítjük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!