Darkpsy és psytech viszi a Babar Fesztivál hírét – warmup szombat este a Turbinában

// 2024-05-24

A somogyi kisfesztivál épp országos turnén van.

Somogybabod 2021-ig csak a hangos és büdös nemzetközi terepjáró-fesztiváljáról (offroad) volt híres, és bár azt túlzás lenne állítani, hogy az akkor kifejezetten kicsi, nagyon családias eseményként indult Babar Fesztivál már akkor adott egy másik perspektívát a kis dunántúli településnek, de az azóta is kitartó lendület azért reményteljesnek tűnik e tekintetben.

Annál is inkább, mert az elmúlt években a Babar szépen cseperedett-fejlődött, annak ellenére, hogy zenei kínálata alapvetően szűk rétegnek szól. A tudatos építkezés részeként ugyanakkor az idei eseményre is országszerte elkezdtek warmuppartykat tartani, melynek egyik első állomása idén a Turbina Kulturális Központban megrendezendő most szombaton.

A buli a fesztivál két fő zenei csapásirányán halad, mégpedig szinte a szó szoros értelmében, amennyiben a nagytermi psytechnót és a kistermi darkpsy-t valódi csapatásként értékeljük – és hát erre minden okunk megvan.

A cukiskodós nevű, de annál veretősebb Tündérke például így ajánlja kistermi produkcióját a Facebook-eventen:

„viszek nektek szájbaverős, kalapálós darkpsyt, lesz kis dark-rituálkodás, és rakok nektek epikusabb, érzelmes dark-zenéket is.”

És mi tagadás, a Radiozorának készített februári mixe valóban önmagáért beszél(/zenél):

A kistermi darkerek között megtaláljuk még a jó nevű és tapasztalt rituálécelebrátor Romeodarkot, illetve Acidiont és Flying Elephantot is. Utóbbi dolga a kezdés lesz a kisteremben, ami az általa, szintén az eventen mutatott szettje alapján igencsak ígéretes:

Mindeközben a nagyteremben

Nagyon lájtos dolgokra itt sem érdemes számítani: psytechnót pakol a Budapesten élő izraeli UV Proejct, illetve Akác, Axeev, továbbá Slym és Soliver back-2-backben. Jegyek még kaphatók 3500-ért is, ha ezek elfogynak, 4000-ért lehet még elővételben vételezni, a helyszínen pedig egy 500-assal többért.

Legutóbbi psytrance-es (páros)interjúnk: