“Azért egy nőnek nem kellene ilyeneket mondania!”

// 2020-03-10

18+-os társadalomkritika az Anna and the Barbies-tól. Kijött a Had’ lássam a kezeket című dalhoz klip, modern társadalmi körképpel. Tavalyi, Indián című nagylemezük kilenc dalban szólt párkapcsolati szerepekről, szexről, ilyenekről.

Amikor felolvastam a szöveget, a komplett zenekar kiszállt mögülem. Azt mondták, minek az obszcenitás, meg hogy van, amikor a nyers már túl nyers, nem így ismernek minket, azt is, hogy azért egy nőnek nem kellene ilyeneket mondania! Végül mégis rávettem a tesómat, Pásztor Sámuelt, a zenekar gitárosát, hogy a lemezleadás előtt egy nappal hadd vegyem fel a dalt. 12 órára bezártam magam a szobámba, majd éjjel fél háromkor elküldtem neki a kész számot. 2:40 kor felhívott, hogy telitalálat, végre egy őszinte, erőlködésmentesen durva, ellenkezést nem tűrő dal! – meséli Pásztor Anna énekesnő-frontember a Had’ lássam a kezeket születéséről.

A szám klipje egyetlen snittben mutat be egy komplett (vagy nem komplett) modern társadalmi freakshow-t: drogosokat, mutogatós bácsikat, álmessiásokat, tolvajokat, szelfikirályokat. szuperhősöket… A zenekar április 18-án tart nyárfakasztó (sic!) koncertet az Akváriumban.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Ez is izgalmas zene, csak máshogy!