Az éjszaka kiderült: tényleg egész Pest megye is zár alatt marad

// 2020-05-01

Megjelentek a részletszabályok a Magyar Közlönyben.

A tegnapi Kormányinfón Gulyás Gergely még úgy beszélt, hogy “a fertőzöttek eloszlása miatt Budapest és Pest megye egyes járásaiban továbbra is érvényben maradnak a korlátozások”, vagyis ekkor még nem a teljes megyéről volt szó.

Ám a csütörtök késő este-éjszaka megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, ami egyértelművé tette, hogy kár szentendrei teraszozásokat, meg önfeledt, gödi Duna-parti jaszkarizásokat tervezgetni, mert nem lesz nyitva semmi.

Ehhez képest Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyékben megnyithatnak az éttermek, szállodák, kávézók teraszai és kerthelyiségei, a szabadtéri strandok és fürdők és múzeumok, állatkertek, az üzletek pedig időkorlát nélkül kinyithatnak, és szolgáltatások is korlátozások nélkül működhetnek.




Május elseje jutalék nélküli nap a Bandcampen, ezért ma minden cikkünkben ajánljuk egy magyar előadó tőlük megvásárolható zenéjét:

Zagar: Early Works (2000-2010) – eddig kiadatlan számokkal!

Itt vedd meg!




Augusztus 15-ig semmilyen rendezvény nem tartható Magyarországon: