Az amerikai indie 30 éves alapvetése először Magyarországon

// 2020-01-09

Még mindig simán van olyan tényleg legendás, kilencvenes évekbeli zenekar a világon, amelyik még egyszer sem járt Magyarországon. Március 21-én ezt pótolja a Sebadoh.

A indierock-bandát Eric Gaffney és Lou Barlow alapította még 1988-ban Amerikában, és 2020-ban, több mint három évtized az alapítás után jutnak el először hozzánk – március 21-én landolnak az Akvárium Klubban.

A nyolcvanas években nagyon népszerű Dinosaour Jr. együttes basszusgitárosa Lou Barlow, miután otthagyta addigi zenekarát Eric Gaffney-vel rakta össze a Sebadoh-t. Az elején nem voltak túl nagy terveik, afféle hálószobaprojektnek indult a dolog, de hamar kinőtték magukat, é sokat jelentettek a lo-fi-mozgalomban is. Életművük komoly jelentőségű, és a Pavement mellett a kilencvenes évek elejének legfontosabb amerikai indie-bandjának tartják.

A kétezres években leálltak, megpihentek, de 2013-ban visszatértek, a nyolcadik nagylemezükkel, majd hat évvel később tavaly májusban jöttek a kilencedikkel, az Act Suprised cíművel.

Március 21-én szombaton este az Akvárium Kishalljában mutatkoznak be nekünk élőben; jegyek január 10., péntektől kaphatók.