Augusztus 20-án nagyszabású pandémiakergető fesztivált tart a kormány

// 2020-05-14

És nagyon úgy tűnik, hogy már több mint egy hónapja tudták és elhatározták ezt.

Április elején volt egy kiszivárgott értesülésünk az egyik legnépszerűbb magyar énekes menedzsmentjéből, miszerint a kormánynak az a terve, hogy augusztus 20-án egy nagyszabású ünnepséggel zárják majd le a pandémiát Magyarországon. Ezt akkor meg is akartuk kérdezni a Kormányinfón, illetve az Operatív Törzstől, de az értesülés csak egy haver haverjának a kidumálása volt, így nem tűnt elég megalapozottnak ahhoz, hogy rákérdezhessünk.

A két héttel ezelőtti Kormányinfón aztán egész konkrét utalást hallhattunk, hogy nemhogy nem volt megalapozott, hanem egyenesen igaz volt. Ezt írtuk az akkori Kormányinfóról szóló cikkünkben:

Ugyanakkor Gulyás azt is elmondta, hogy a kormány abban bízik, esetleg augusztus 20-ra már lehet nagyobb programokat szervezni, ha a “járvány elleni védekezés továbbra is eredményes”. Ez összecseng korábbi értesülésünkkel, miszerint a augusztus 20-án egy nagyobb, népünnepélyszerű rendezvénnyel szeretnék lezárni hivatalosan is a pandémiát Magyarországon.

Most a kifejezetten kormányközeli Magyar Hírlap értesült úgy, hogy nagyszabású, háromnapos Szent István-fesztivált tervez a kormány augusztus 20-ra, és még részleteket is közöltek, mert úgy tudják, már hozzá is kezdtek a szervezéshez.

Például úgy tudják, olyan (központi) tűzijátékot terveznek, ami Budapest több pontjáról is jól látható lesz, ami megfelel annak, hogy a tömeg kisebb legyen a Duna belvárosi része körül, ahol normál esetben rengeteg ember tömörül össze.

Épp ezért több helyszínre is terveznek programokat, végig a Duna mentén, a Margit hídtól a Petőfi hídig. Lesz például Magyar Ízek Utcája, az Andrássy úton pedig hagyományteremtő felvonulásra készülnek, és 20-án este megtartják Szent Jobb-körmenetet is, és a tervek szerint minden korosztálynak lesznek szórakozási lehetőségei, időseknek és családoknak is.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)