Ünneplő kopaszok, részegedés a fákért meg a szokásos – Campus fesztivál 2010

// 2010-07-21

Örvendetes, hogy a Subscribe beférkőzött a Kispál-Quimby-Tankcsapda szentháromság nagyszínpadára a Campuson, és az is, hogy a Pop-Rock Arénában AB/CD után sikerült berakni Hamvai PG-t. Első nap lesz a kopaszok zsúrja: harmincadikat ünnepli az Edda, huszadikat a Republic, viszont közben Bernáthyék a Besh o Drom, a Magashegyi Underground és a Budapest Bár is fellép a többi színpadon, tehát annak sem kell félnie, aki nem akar méltóságteljesen zászlót lengetni.

 

 

 

A július 21. és 25. között morajló Campus megvette a megszokott basic fesztiválcsomagot, ami a hazai zenekarokat illeti, de hogy azért mégse az EFOTT-al emlegessék egy lapon, becserkészték Bob Sinclart, aki valószínűleg az átlag egyetemisták körében sem számít megadzsókernek; a skapunkot a salsával, a hiphoppal és latin dzsesszel mixelő nagyzenekart, az argentín Karamelo Santót; a Real Your Nature-sorozat egyik etapján az A38-on is megfordult kísérleti elektronikai formációt, a Dorian Conceptet; de John B és Adam F is befért még a keretbe.

 

 

 

 

 

Egyre kevesebb fesztivál tudja kihúzni magát a a zöldhullámból, aminek re:poharas, növénytelepítős és szemétgyűjtős változatai is vannak. A Campus sem akar lemaradni a szines, szigetes és hegyaljás tudatosságtól, idén fákat gyógyítanak és ültetnek a műanyag poharakra kivetett 10 forintos lomb-adóból. Tavaly ez odú-adó néven futott, az összeszedett 485,800 forintból a debreceni Nagyerdő madarai jutottak alvó-evő-költő zugokhoz.