Amerikából jött

// 2018-01-31

Szóval, az van van, hogy a Psychotria nagyon odaver idén, januárban a pótszilveszternek is felfogható Drip Drop jött lebontani a Sonic falait, majd négy héttel később, február 3-án,  szombaton a pár éve berobbant, de mára az egyik legaktuálisabb psytrancer, az amerikai Kabayun meghívásával gurítanak talán még nagyobbat.

 
Mi lesz, hogy lesz?

Nightpsy- és forest-utazás este tíztől a szcéna egyik legkeresettebb nemzetközi előadójával és a magyar élvonallal, két teremben, shoppal, és nagyon komoly dekóval.  A Supersonicban jól szervezett bulik vannak mostanság, el is lehet férni (bár az tény, hogy a tánctér lehetne nagyobb is), és a két terem sem dübörög össze. Na, meg tényleg nincs olyan messze.

Mit hallunk?

A nagytermi headliner Kabayun, aki az USA keleti partjának psytrance-szcénájában az egyik legnagyobb névnek számított már ezelőtt kábé tíz éve is, de nemzetközi szinten csak az elmúlt öt-hat évben lett igazi atyaúristen. 2015-ben le is igazolta a Daksinamurti-féle Sangoma Records, a műfaj vitathatatlanul legelőremutatóbb – szándékosan nem progresszívet írunk, az psy-ban pont nem azt jelenti, mint ami a szó eredeti értelme – és legaktuálisabb kiadója (mely Sangoma nem mellesleg tavaly behúzta az első magyar előadóját is, Tsubit is, aki dj-ként csatlakozott – tavalyi Ozorát is felvezető interjúnk vele itt).

Kabayun zenéje szinte tudományos pontossággal szerkesztett, és egész addig nem is merészkedett a saját kontinensén kívül közönség elé, míg nem csiszolta tökéletesre a hangzását. Azóta persze már beírhat a cv-jébe minden olyan partyt, fesztivált, országot, amit egy sztárstátuszban tündöklő psy-dj-nek illik felmutatni: Ozora, Modem, Sonica… Éppen a felkapottsága és a földrészek közti nagy távolság miatt az, hogy most szombaton egy relatíve kis klubban lép föl, igazi kuriózum egy ilyen szintű előadótól. Szettjeit egyébként a száznegyvenöt-százötven bpm körüli nightpsy-forest-darkos hibridhangzás és a mindennapokból való kiszakadás jellemzi, Petri-csészében méri ki a tökéletes összhatás kedvéért, a set és setting jegyében.

A nagyteremben Kabayun mellett a brassói Aumról kell szót ejetünk. Ő az Ovni Records feltörekvő művésze, és Budapesten sokszor hallhattuk már, saját bevallása szerint is szeret nálunk zenélni. Hitech- és darkpsy-zenékkel kedveskedik a záráshoz. A nyitószettet a forestdelices és ozorás Dr Space (vele is beszéltünk a tavalyi Ozora előtt) előadásában hallhatjuk, az eredetileg tervezett Tsubival közös b2b-jük utóbbi indiai útja miatt sajnos meghiúsult. Lesz helyette a Psychotria-b2b Comsat és Petar előadásában, illetve Ikoza is játszik egyet.

Az Alter Stage nevű kisteremben ismét technósabb-lazább, meg psydubos ütemek kapnak majd teret, az itteni szetteket Metaverse, Digital Sunrise a Selenium Team-tőlBenho, Alphakey szintén a Seleniumtól valamint a dharmatronicos Mudassasi és Darline játssza majd.

Jegyek, extrák

Goabuli nincs dekó nélkül, amit ezúttal (is) Worldbridgernek köszönhetjük majd. A Space Druid csinál uv-shoppot, a veretés pedig Funktion One rendszeren szólal meg. A helyszín az óbudai Fényes Adolf utcai Supersonic Blue Hell & KVLT, jegyek háromezer-ötszázért a helyszínen kaphatóak. És most is lehet majd venni kedvezményes jegyeket a Psy-Fi fesztiválra, mivel a Psychotria még mindig a hollandiai gathering magyarországi nagykövete.

Játék

Milyen labirintuson csavarodunk keresztül szerintünk, mikor a Psychotria januári headlinere, Drip Drop zenéjét hallgatjuk? (Segítség múlt havi ajánlónk középtáján.)

A megfejtéseket február 3-án, szombaton délután háromig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra Kabayun tárggyal. A beküldők közül három nyertest választottunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az aznap esti Psychotria Records: Kabayun partyra, a Supersonicba. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!