Zenekar, küzdj, és bízva bízzál

// 2020-02-26

Az Alter Bridge sokat küzdött, hogy az egyik legfontosabb hardrock-banda legyen. Idén a legforróbb nyári hónap legelső napján adnak újra koncertet Budapesten – ráadásul szabadtéren.

Egyensúly a szélsőségekből – időtlen zenei jártasság, kimagasló énektudás, mesterszintű technikai tudás, határozott elszántság, amik létrehozták az Alter Bridge-et. 2004-es színrelépésük óta a floridai négyes, Myles Kennedy és Mark Tremonti énekes-gitáros, Brian Marshall basszusgitáros és Scott Phillips dobos debütalbuma aranylemezes, slágerlistás lett, zajos kritikai és közönségsikert aratott, ami számtalan teltházas koncertet, majd a később több mint másfélmillió eladott lemezig és a 100 milliót is meghaladó letöltésig vezette a bandát.

Remélhetőleg zenénk ugyanúgy megmozdítja vagy inspirálja a hallgatóinkat, ahogyan az évek során számtalan album inspirált minket. Annak ellenére, hogy dalainknak nagyon különleges jelentése van számomra, remélem, hogy a hallgatók is ki tudják nyerni a saját jelentéseiket belőlük, és talán a nóták új nézőpontot adnak számukra az útjukon. Az gyönyörű lenne – fejti ki az Myles. Nagyon büszke vagyok az Alter Bridge-re – veszi át a szót Mark. Egy kis zenekarként indultunk, amely sok fárasztó akadállyal találta magát szemben. Küzdöttünk és küzdöttünk. Hihetetlen, hogy eljutottunk a jelenlegi szintre. Ez azt mutatja, hogy az általunk elvégzett munka nem volt hiábavaló, és érdemes megvívni a további csatáinkat is.

És tényleg messze jutottak: simán megtelíti a londoni O2 Arenát, és kihagyhatatlanok a legfontosabb fesztiválok rockszínpadairól is. Most visszatérnek Budapestre: július 1-én lépnek föl a Barba Negra Trackben, tehát szabadtéren! Jegyek március 2-án, délelőtt 11 órától kaphatók a főszervező Live Nation, a Funcode és a Rock1 oldalán. Regisztrált Live Nation-tagoknak elővásárlási lehetőségük február 28-án délelőtt 11-től nyílik.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Egy másik nagy visszatérő: