Akitől még mindig elalélnak a nők

// 2012-04-02

Julio Iglesias június 27-én a Budapest Aréna színpadán énekli el legnagyobb slágereit és ad káprázatos koncertet. Jegyek április 2-tól kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában.

 

Iglesias több mint 300 millió lemezt adott el világszerte 80 megjelent albumából, ez által minden idők lemezeladási listáján a top 10-ben szerepel. A 80 kiadvány magába foglalja az eredeti lemezeket és a különböző nyelveken megjelent változatokat, koncertfelvételeket. Ezzel Iglesias lett az a spanyol ajkú művész, aki a legtöbb albumot adta el.

1983-ban a Guinness Rekordok könyve Gyémánt lemezzel tüntette ki. Julio 20 különböző nyelven énekelt dalokat pályafutása során. 43 éves pályafutása során Iglesias 2600 platina- és aranylemezt kapott, több mint 5000 koncertet játszott 600 városban világszerte, és több mint 60 millió néző tapsolt a koncertjein.

Iglesias számos duettet is énekelt olyan fantasztikus művészekkel, mint Frank Sinatra, Stevie Wonder, Willie Nelson, Diana Ross, Dolly Parton, Art Gurfunkel, Paul Anka, Charles Aznavour, Sting, The Beach Boys, Alejandro Fernández vagy Plácido Domingo és Lola Flores.

A spanyol énekes gyűjti a díjakat és elismeréseket a világ minden részéről. 1988-ban Grammy díjat nyert, egy évvel később csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán. Egy amerikai Music Award tulajdonosa és az amerikai zeneszerzők és kiadók társasága által egy ASCAP Pied Piper díjat is a magáénak tudhat. Ezt a kitüntetést Frank Sinatra, Ella Fitzgerald és Barbra Streisand is megkapta.

1989-ben az UNICEF az előadó-művészet speciális nagykövetévé választotta, és a mai napig tartja e megtisztelő címet.

2007-ben Franciaországban a Becsületrend lovagja lett és 2010-ben megkapta a Spanyol Aranykeresztet a művészetek terén szerzett érdemeiért.

2010 és 2011-ben Julio 5 kontinensen átívelő turnéra indult, mely 2012-ben is folytatódik

2011-ben megjelent Julio Iglesias “1” című albuma, mely legnagyobb slágereinek új felvételeit tartalmazza.

2011. December 16-án a Sony Musictól két megtisztelő díjat is kapott: “A legtöbb lemezt eladó latin művész” (több mint 300 millió lemez) és a “Legtöbb lemezt eladó művész Spanyolországban” (több mint 23 millió lemez). A díjakat Rafael Nadal adta át egy érzelem dús ceremónia keretén belül a madridi Cervantes Intézetben.

Jegyek április 2-tól kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)