Aki szerint Eminem már a múlté

// 2020-02-12

A rendszeresen világsztárokkal kooperáló, és színészként is aktív Machine Gun Kellyt először június 28-án láthatjuk itthon, a Budapest Parkban.

A Clevelandben nevelkedett Machine Gun Kelly 2009-ben már a feketék kultikus helyének számító, harlemi Apollo színház tehetségkutatóját is megnyerte – méghozzá rapperként először. P. Diddy egyből le is szerződtette saját kiadójához, és első lemeze a 2012-es Lace Up rengeteg díjat zsebelt be.

A következő Black Flag mixtape-en már olyan neves előadók szerepeltek vele, mint French Montana, Pusha T, Meek Mill, Wiz Khalifa és Kellin Quinn. 2015-ös második nagylemeze, a General Admisson volt az első, amit már a Machine Gun Kelly névvel jelentetett meg. Az album a Billboard rnb/hiphopalbumlistájának élén debütált, és megint többek között szerepelt rajta Kid Rock.

Majd szintén egy kollaborációval robbantott – Camila Cabellóval közösen felvett Bad Things című kislemeze újabb löketet adott a világhír felé – nem mellesleg mindkét előadónak ez volt az első dala, ami a rádiós lista első tíz helyezettje közé jutott.

És mindez még csak az előfutára volt 2017-ben megjelent Bloom című albumának, és az Eminemmel való csörtének: az első fehér rapsztár egy korábbi kommentje miatt belékötött a Not Alike című dalában, mire Kelly Rap Devil című trackjében deklarálta: Eminem már a múlté.

Machine Gun Kelly színészként 2014-ben debütált a Túl a fényeken című filmben; a Pearl Jam roadját alakította a Roadies című sorozatban. Aztán szerepet kapott a Netflix nagysikerű Bird Box című filmjében is. Tommy Lee-t alakította a Mötley Crüe dokumentumfilmjében, de szerepelt a Sundance fesztiválon tavaly bemutatott Big Time Adolescence vígjátékban is.

Machine Gun Kelly Magyarországon először június 28-án lép föl, a Budapest Parkban. Jegyek már kaphatók: az earlybirdök 8999 forintért (a limitált elővétel 9999, a normál árű 10 999 forint lesz).

A Ragazze cikke




Daddy Yankee három nappal Machine Gun Kelly koncertezik először nálunk: