Agyonlőtték Cunninghamet

// 2012-10-19

Agyonlőtték a Tennessee állambeli Memphisben Jerry Lee Lewis kísérőzenekarának korábbi tagját, BB Cunningham Jr.-t.

A rendőrség közleménye szerint a hetvenéves zenész biztonsági őrként is dolgozott, és egy szomszédos épületben történt lövöldözésnek nézett utána, de sajnos ez lett az utolsó útja. Mikor a rendőrség a helyszínre érkezet, Cunningham mellett egy eddig azonosítatlan, tizenhat éves, szintén halott fiút találtak.

A zenész 1997 óta volt tagja Jerry Lee Lewis zenekarának, 2003-ban pedig szólólemezt
jelentetett meg Hangin’ In címmel. Eredeti neve Blake Baker Cunningam Jr, nemzetközi
elismerést már 1965-ben szerzett, mint a Ronnie and the Daytonas turnézenekarának tagja.
Nevüket egy évvel később Hombresre változtatták, aztán még egy évvel később 1967-ben Let It All Hang Out című daluk slágerlistás lett.

Miután az Hombres vesztett lendületéből, inkább háttéremberként tevékenykedett. Hangmérnök volt például a népszerű Sounds of Memphis stúdióban, 1971-ben pedig Los Angelesbe költözött, hogy vezető hangmérnök legyen az Independent Studios-nál, ahol többek között együtt dolgozott Billy Joellel, Elton Johnnal és Lou Rawlsszal.

Néhány évvel később visszaköltözött Memphisbe, és megnyitotta saját
stúdióját. Jerry Lee Lewison kívül a Cadillac Band nevű svéd zenekarban is játszott több hatvanas évekbeli sztárral. Idén egész júliusban Svédországban turnéztak, utolsó fellépésük a nemzetközi Rockabilly Hall of Fame fesztiválon volt augusztusban.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra