Csurig töltjük a hajót savval

// 2020-03-02

Acid Pauli az az arc, akinek a fellépése kezdetekor e sorok szerzője húsz percet sprintelt Ozorán, hogy értesíthesse barátait, és közben végig hősnek érezte magát. Megvan a jegynyertes!

Acid Pauli azon kevesek egyike, akinek szettjeit hallgatva a széles, és igencsak sokféle ízlésű baráti kör egyik tagja sem szól soha, hogy ezt most már ki kéne venni. Acid Pauli szettjei alatt láttam felnőtt férfiakat Shazamhoz nyúlni egy buliban. Acid Pauli március 6-án, pénteken lép föl az A38-on.

Mondjuk a német dj-kről előbb jut eszünkbe a kíméletlen ipari technó, mint az (agyat is) szórakoztató, könnyed vigyorra késztető feelgood-elektronika, ezzel együtt Martin Gretschmann bizony Németországban látta meg a napvilágot. Ahogy az lenni szokott, próbálkozott rockkal és punkkal, aztán már a kilencvenes évekre rátalált az elektronikára. Az azóta eltelt pár évben nagyjából azonos eséllyel tűnt föl a már megidézett berlini mocsoktechno-klubokban, mint deephouse-fesztiválokon, írt filmzenét, meg segédkezett mindenféle rádióbarát diszkószám összerakásában.

Mostanra elég pontosan tisztában van azzal, hogy mi az, ami működik a tánctéren, és mi az, amit otthon lehet hallgatni – ideális esetben a kettő némileg elválik egymástól. Azon kevés dj-k egyike, akik nem techno- vagy dnb-szetteket tolnak, akárhova is hívják, hanem egyetlen fellépés alatt szépen meg lehet minden, még hangszeres zene is.

Pénteken a Pure Lust buliján a hajón Acid Pauli élőben játszik. Hogy pontosan milyen zenét fogunk hallani, azt nehéz megmondani. Az viszont biztos, hogy jó zene lesz.

A kollegák, akik segíteni fognak a várakozásban és a levezetésben: Daniel Santiago (Pure Lust), Kristof Kelemen (Pure Lust/Heimlich/Santsat), illetve az az Adis Abbé (Santsat/Disko Oriente), aki hat nappal ezelőtt, az Akváriumban az Acid Arab vendége volt (azt is külön cikkben ajánlottuk amúgy). Nem fogunk sokat sírni, az biztos. Esetleg a belépő miatt, amiből már csak 5000 forintos van, vagy nálunk egy páros ingyen!

Játék

Milyen népdalokról írtunk 2016-os Acid Pauli-ajánlónk “Mi lesz?” részében? – kérdeztük. (A helyes válasz: magyar.)

A megfejtéseket március 6-án, pénteken délig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra Pauli20 tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül egy nyertest sorsoltunk, Pomázi Gábort, aki másodmagával meghívót kapott a Pure Lust: Acid Pauli partyra, az A38-ra. A nyertest e-mailben értesítettük, egyben tudattuk vele a buliba bejutás módját.

Acid Pauli előtt a hajón az e hétvégi Szabó Balázs Bandája-duplakoncert lesz, melynek pénteki, már soldoutos első alkalmára itt találsz nyereményjátékot!


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)



Acid Pauli előtt hajón – nyereményjátékkal!