A tél megérkezett – nyerj jegyet a Winter SUN harácsonyi goapartyra!

// 2016-12-20

Karácsony másnapján hagyományosan egy estére a SUN Fesztivál szervezői veszik át Dürert-kertet. Minden adott lesz a harácsonyban eltunyult test fizikumának rendbetételéhez: négy színpad a goa-psy és egyéb csatolt stílusok főszereplésével. Nyerj jegyet a Winter SUN-ra!

 winter sun fesztivál feszt dürer-kert goa psytrance pszichedelikus belépő-nyereményjáték ingyenjegy Solar United Natives nagyszínpad virág judit & yoni tribe chill tribal house technó janis worldbridger lettország ukrán orosz mango forest dharmatronic sacra geometria goof art deco mho production zumart decor see vizuál fullkolor trippy outstanda transnomad koncert dán martin vice subliminal codes liveact goa bernie kory cheeky oleg botond hruscsov lucky miso dj aum aurafood Snag the Sunsheperd nigel photon thai mho oshii merlin brian grassfield Stereomantra dunya sikra mauro comsat petar dorombal naga beta mc fedora calman dualcron yury ary budapest in the dark interjú karácsony boom shankar

 Summer SUN paparazzi-látószögből fotózva

Mikor lesz, hogy lesz?

A két-ünnep-közötti bulidömping elején, karácsony másnapján. A Solar United Natives (SUN) téli összetartásán december 26-án este tíztől mind a négy helyszínen egyedi vizuállal fogad majd mindenkit a több mint harminc fellépő. A színpadok zenei felhozatala ráadásul egy fesztivál ívét idézi, ami reményt ad a téli hidegben: mindjárt itt a nyár.

Mi lesz?

A szervezők komoly erőket mozgatnak meg a Nógrád megyei csobánkapusztai SUN fesztivál sikeréért, melynek része ez a rendszeres téli, karácsonyi party a Dürerben. Fesztiválos lesz a megnyitó is nagyszínpadon a Transnomad zenekarral tíztől, aztán a Virág Judit & Yoni Tribe táncos produkciójával éjféltől, ami előtt-után veretős psytrance-féleségek következnek majd. Ezenkívül lesz még chill, ahol jókat lehet nyújtózni, dübörög majd egy house-os, tribalos, technós színpad is, illetve egy placc, ahol goára, azon belül is a sötétebb hangzások uralta dolgokra lehet táncolni.

Hol lesz, mennyiért?

A Városliget irányába kell majd indulnunk, az őszi-téli goázisba, a Dürer-kertbe. Jegyek kettőezer-ötszáz, háromezer forintba kerülnek elővételben, míg a kapuknál háromezer-ötért lehetünk az élmény részesei. Viszont amennyiben SUN-klubtagok vagyunk, mindez nem kerül semmibe.

Fellépők

Minden színpad hoz magával átlagosan hét “és fél” fellépőt, ezek között lesznek külföldről érkező vendégek is, ahogy vizuális fronton sem csak hazai arcok alkotásaitól eshet le az állunk.

A szemen keresztül elvarázsoló látványért Janis Worldbridger Lettországból, az ukrán-orosz, és meglehetősen titokzatos Mangro Forest, Dharmatronic, Sacra Geometria, Mho Production és Zumart Decor alkotta gárda lesz a felelős, az egyenesen vizuális művészeknek titulált See, Fullkolor, Trippy és Outstanda mellett.

A nagyszínpadot (hivatalos angol nevén: Rebirth of the Sun – Winter Solstice Stage) megnyitó zenekar a Transnomad lesz, akik a trance-t egy amilyen ősi, legalább annyira újfajta megközelítésben, akusztikusan tálalják. Őket a dán Martin Vice és a szerb Subliminal Codes liveactje követi. A hazai zenészeket itt Kory (az osztrák Goa Bernie-vel)s, Cheeky és Oleg, Botond és Hruscsov és Lucky és Miso fogja képviselni.

A New Moon Rising – Lunatic Soundscapes helyszín várja majd a forest- és darkpsy, illetve a nightfullon híveit. Őket Aum, Aurafood, valamint Snag the Sunsheperd live-ja repíti majd el, akiknek fellépéseit az angol Nigel Photon, illetve Thai, Mho és Oshii dj-szettje keretezi.

A chillnek nevezhető színtér neve Inner Stellar Space – Chill Out Station, ahol Merlin, Brian Grassfield és Stereomantra liveactjei, illetve Dunya, Sikra, Mauro és Kory, Comsat és Petar (akik a múltkor olyan zenét raktak a Dürerben, a forest-teremben, hogy atyaúristen) és Dorombal osztják meg elképzeléseiket a stílusról.

Végül a Earth Garden – Tribal Family Kaleidoscope színpadon Naga & Beta (végre), Cheeky & mc Fedora, Calman, Dualcron (aka Yury és Ary) és a Budapest in the Dark atyja, Seldon, akivel novemberben interjúztunk is.

Hype

  • Nyárifesztivál-idéző feature-ök.
  • A harácsony lemozgásának lehetősége.
  • A mákosbejgli remek kifogás a másnapi tompultságra.

Játék

Hogy jellemztük a nagyterem egyik headlinere, Boom Shankar szettjét a 2014-es Winter SUN-on? (Segítség akkori partyriportunk középtáján.)

A megfejtéseket december 26-án, délután háromnig várjuk a jatek@koncertblog.hu-re Winter tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül három nyertest választunk, akik ingyen mehetnek a Winter SUN 2016 partyra a Dürer-kertbe. A nyertesek nevét ebben a cikkben, itt közöljük, őket e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk velük a buliba bejutás módját.

Koncertblog Session podcast-sorozat

Ha kicsi a tét, a kedvem sötét – Koncertblog Guido & Maurizio de Angelis Session / podcaster: dj Muttley, artworker: Dori Pazonyi

Sok jó ember, legyél te is köztük / koncert-podcastek: AirtistDeleyGrabanc, artworker: Mill

Bús belga breakbeat / podcaster: Fastbinder, artworker: Trinity

Koncertblog Scooter Session / podcaster: Adam Bleakbass, artworker: Dori Pazonyi

Tücsökzene, szinesztéziára kihegyezve – a legjobb psytrance-ek Görgőtől / goa-psy, forestpsy

Nők a pult mögött – ezek voltak a legmenőbb breakek tavaly / break, bassmusic – podcaster: Miss Mants, artworker: Szerdahelyi László

Kanye Westtől Redmanig – a legjobb rapek Majkáék szkreccsere, Gerysson szerint / hiphop, rap, r’n’b – podcaster: dj Gerysson, artworker: Csordás Dávid

Balladák és slágerek – Koncertblog Best of Crossover 2015 Legarstól / indie-pop-house-deephouse-pop-mainstream-crossover-funk-slow-newwave-diszkó-nudisco – podcaster: Legars, artworker: vj Manna

Koncertblog Best of Metal 2015 Session by Dr. Zoidberg / metál, deathmetal – podcaster és artworker:Dr. Zoidberg

Nincs mit cifrázni – a drum’n’bass legjava 2015-ben dj Ren és a Koncertblog szerint – podcaster: dj Ren, artworker: Oláh Orsolya

Érzéki monotonitás – szilveszterezz a Koncertblog adekvátan bulizós podcastjával! / house, technó, minimál – podcaster: dj Minich, artworker: Tatlin

Már nem szopnak a ministránsok – fortélyos blaszfémiával indul a Koncertblog podcast-sorozata / metál, hiphop, technó, punk, folk, reggae, blues, alter, pop – podcaster: Dr. Zoidberg, artworker: Szilágyi Rudolf

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!