A tárnoki kőfejtő helyett a Dürerben a Light and Darkness – nyerj jegyet rá!

// 2014-05-12

Úgy volt, hogy így május közepén végre kiszabadulhatunk szabadtérre, eljön az ideje az első kültéri partynak, de Yvette ciklon beleköpött a levesünkbe, így a tárnoki kőfejtőbe tervezett négy helyszínes goapartyt szombat este végül a Dürerben tartja meg az Y-Production és a Psybaba. A nyereményjáték persze erre is érvényes.

Pedig annyira ráreccsentünk, nem is kellett volna messzire menni, még tömegközlekedve is a Déliből max háromnegyed óra értünk volna ki az Érd melletti Tárnok határában lévő kőfejtőbe. A négy helyszínből kettő fedett lett volna, bent a barlangban (ami persze mesterséges, és világraszóló filmprodukciók színhelye is volt), kettő pedig kint, a szabadban.

Aztán jött a hír hét elején, minek nyomán saját ajánlónkat is alaposan át kellett írni, hogy felénk közeleg a Földközi-tenger keleti részén, valahol az Adria és a Nyugat-Balkán fölött kialakuló Yvette mediterrán ciklon, ami egyhavi súlyos esőt, száz kilométer per óra fölötti szelet hoz a fejünkre.

Bár mindenki tudta, hogy Yvette szombatra elvonul, a – finoman szólva – igencsak proaktív katasztrófavédelem figyelmeztette a szervezőket, hogy bármikor, akár a buli kellős-közepén is hazazavarhatnak mindenkit Tárnokról. A két szervezőbrigád, az Y-Production és a Psybaba Records gyorsan lépett, a Dürer-kert pedig partner volt, és befogadta a bulit.

A Light and Darkness nevű party így viszont csak este tizenegykor kezdődik, mire végetér a Dürer aznap esti eredeti programja, a We Rock Hard Tribute Fest. A négy helyszín (ambient/chillout, dark-, progresszív- és fullonstage) is marad, persze lényegesen rövidebb programmal, kb. reggel nyolcig – legalábbis itt, merthogy hivatalos after is lesz, az R33-ban, kilenc és délután négy között.

Progressive Stage – Diploid

A fő fellépők alapján a progi- és a fullonhelyszín tűnik a leghangsúlyosabbnak, amit az is mutat, hogy a vezető hazai dekorcsapat, a Trixx épp ezen a kettőn fog dolgozni, míg a vizuált, tehát a vetítést Night Projection csinálja. A progi mindjárt a legkomolyabb névvel kezd tizenegykor, az izraeli Diploiddal (aki másfél éve már játszott is a Dürerben). Háromnegyed egykor követi őt új albumának bemutatójával a hazai Flanger Strangers liveact (Y-Production/Deeprog Records). Egy órával később a The Chromatic élőzik, szintén friss lemezével. Újabb óra elteltével dj Psyletzky kezd pakolni (Y-Production). Négykor érkezik Botond és Boolint (Y-Production) versusa, aztán fél hattól Kezo (Psychedelia Crew), majd háromnegyed héttől a záró Kugler (Future Tribe Bookings/Psychedelia Crew/Psyfreq).

Fullonstage – X-Noize / Major7

A fullont valamiért fél órával később, fél tizenkettőkor kezdik, mégpedig Shx live-jával (Solar Tech Records), egy órával később Izraelből érkezik dj Karmatrix (Independent Records), majd ugyanonnan fél kettőkor a X-Noize párosának élőprodukciója (Nutek Records), keményebb, letisztult fullonnal. Háromnegyed háromkor jön a két radiozorás Tsubi és Wegha közösen, majd fél ötkor a X-Noize-os srácok Major7-né lényegülnek át, és adnak divatosabb-progisabb liveactet (Iboga Records!), aztán háromnegyed hatkor a Snag, megintcsak live-val (Psydonia Records/Y-Production), egy óra múlva pedig Oleg (Deepsmile) és Toge (Y-Production) zár.

Darkstage – Insector

A harmadik táncos helyszínen, a darkstage-en viszont tizenegykor kezdődnek az események, Neighbourral (Psybaba). Fél egykor a nagyon ígéretes, hightech-psytrance-es Insector mutatja be új lemezét (Kamino/Biomechanikal/Noisepoison) kettőig, amikor is Nasgul kezd élőzni Noise Grownnal. Fél négykor a szintén kaminós (fontos mexikói psy-kiadó, az Insectort is ők szerződtették) Oxidaksi ad élőprogramot, a zárás pedig fél hattól az Irgumburgum és Chemical Spoon dolga.

Ambient/chill – Yarn

Az ambient/chillben tizenegykor Katsa (Psychotria Records) indít, akit a szolnoki Yarn downtempo/psybient-duó követ. Őket az első számú magyar goa-psy-előadó, Para Halu, illetve a kiadója, a Psylife fedezte föl, és akinek a buli előtti csütörtökön volt a Radiozorán új mixműsoruk, a Smooth Vibrations első adása; játszottak az ozorai chillben, tavaly jött ki a debütalbumuk, és hamarosan jönnek a második lemezükkel is, már a Psylife-on. A Yarnt kettőkor a román Ancient Core koncertje (Astronautic Records) követi, majd négykor érkezik Comsat (Y-Production) és Petar (Psychotria), akiktől nem is igazán chillt várható, hanem afféle ambienttrance. A végén pedig Buxi (Psybaba) zenél. A dekót itt a Luxon Visual & Interactiv Project műve lesz.

A belépő háromezer forint lesz, elővételben a VII. kerületi Síp utca 4.-ben található Mixartban kapható, minden nap délután négy és éjjel kettő között. A partyn a három táncos helyszínen feltűnnek az Agni Triom társulat művészei, tűzzsonglőrshow-val legyezőkkel, fej- és kéztűzzel, angyalszárnyakkal, tüzes meg sima buzogányokkal, gólyalábakkal, meteorral acrobalance-előadással, és arcfestéssel.

Nyerj jegyet!

Melyik Ozorát tartja a legemlékezetesebbnek Boris Blenn aka Electric Universe? (Segítség márciusi, a Goa.hu-val közös interjúnkban.)

A megfejtéseket szombat délig várjuk a koncertblog1@gmail.com címre LAD tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választunk, akik ingyen mehetnek az aznap esti Y-Production & Psybaba Records: Light and Darkness partyra a Dürer-kertbe. A nyertesek nevét ebben a cikkben, itt, illetve Facebook-oldalunkon közöljük. Őket e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!