A Sound erről szól, lemész, bebaszol, és dugsz egy nagyot

// 2015-06-15

A hőség már megérkezett, hamarosan a fesztiválok is beindulnak. A vízparti kínálatból, a legrégebbi és legfelkapottabb elektronikus zenei fesztivál évről évre a Balaton Sound. Az idén július nyolcadikán startoló fesztiválra olyan szupersztár dj-k érkeznek, mint Hardwell, Tiesto, Axwell&Ingrosso, Afrojack, de azért a kevésbé mainstream edm-ből is sikerült igazolni pár húzónevet, mint például a Leftfieldet, a Faithlesst, az A-Traket, vagy épp a Habstraktot. Több részes Balaton Sound-cikksorozatunk nyitányára zenészeket, dj-ket kértünk föl, mondják el egy soundos kalandjukat. Van, akinek az első sátrazásról szólt, van, akinek őrült afterekről, és van, akinek csak a szexről…

 

 

DSH: “2007-ben még nagyon más volt az egész”

“2007-ben volt az első Sound, négyen mentünk le kocsival két napra. Nem volt jegyünk, és akkoriban háromezer forint körül volt a napijegy, de sikerült sajtós belépőket szereznünk, mert a barátnőm szinkronszínésznő volt, és előadta magát. Nem volt szállásunk se, így szombaton reggelig nyomtuk a bulit, majd kifeküdtünk a Balaton partjára aludni, majd visszakavartunk a fesztiválra. Akkoriban még nagyon más volt az egész, rengeteg ismerős volt, régi motoros underground-arcokkal… Például Kruder&Dorfmeister, DJ Storm, másnap pedig Beastie Boys, úristen, mekkora élmény volt, valami fantasztikus! Aztán két barátnőmmel mentem, és kb. életünkben először sátraztunk. Akkor még full-csórók voltunk, mert akkoriban kezdtünk el dolgozni, így mindenféle csirmi-csurmi italporokat vittünk, amikkel föl tudtuk dobni az ásványvizeket. A Krafty Kutson első sorban csápoltam. Őrületes szettet tolt akkor, azóta sem játszott olyan nagyot.”

Mc Fedora: “Mindenféle stílusba bele lehet kapni”

“Idén lesz harmadik éve, hogy a Palotaival zenélek a Balaton Soundon, de voltak már korábban más projektek, technó- vagy drum’n’bass-előadókkal, de ez most már egy fix pont. Nagyon más érzés, mint más fesztiválokon dnb-re vagy technóra mc-zni, emiatt ez egy szívemhez közel álló dolog, hiszen mindenféle stílusba bele lehet kapni egy kicsit, átérezni őket, mozogni rájuk. Pont a tavalyi bulinkon történt, hogy odajött a DaxtaMC, aki többnyire a  Camo&Crooked formációval nyomja. Akkortájt jött ki Chris.su-val a második zenénk, az Illusion of Choice, amin Stamina MC is vokálozott, és Daxta hallotta a számot, eljött megnézni a szettet. Aztán nagyon jó barátok lettünk, és két hónapja rám is írt, hogy csináljunk egy közös számot.”

Egy dj a Tilosból: “Kimentek megint, vissza csutkára”

“A tavalyi fesztiválon történt. Az utolsó slotban játszottam. Reggel hatkor van vége mindennek, ekkor kell lehúzni a rolót, minden színpad elnémul. Odajött a biztiőr, hogy majd jönnek ellenőrizni, de addig halkan nyomjuk tovább a bulit. Volt decibelszámláló a Roburban, kilencvenhét volt a nappali limit, kb. hetvennyolcig feltoltuk. Néha így beintett az őr, hogy mindjárt jönnek. Egy bárszéken ücsörögve, már igencsak leharcoltan tologattam a ghettofunkot, majd mikor megjelentek, húsz másodperc csönd, kimentek megint, vissza csutkára. És ezt így toltuk reggel fél kilencig. Őrületes volt…”

 

Hóhér, Tilos-műsorvezetőnő: “Lemész, bebaszol, és dugsz egy nagyot”

“Többnyire a partyknak a végére értünk le, mert én nem vagyok egy korán érkezős típus, szóval, a fesztivál első napján nem délután, hanem kb. hajnali kettő-három körül érkeztünk általában a csajokkal. Akkora már rendszerint nagyon be voltunk baszva, aztán toltuk a bulit hajnalig, majd pedig többnyire valami pasi mellett ébredtem egy sátorban. Beszélgetés nem nagyon volt. De hát a Sound erről szól: lemész, bebaszol, és dugsz egy nagyot, majd rehabilitálsz pár órát, és kezded újra, mint valami recycling-bicikli, amit tolsz egy héten keresztül.”

Andras Toth: “Letettünk egy összeget, bekötöttük a hangcuccokat, estig verettük”

“Azt hiszem, 2008-ban Naughty Norával együtt Polymorphin-bulit toltunk, egy b2b-szettel. A buli az utolsó napra, vasárnapra esett. Reggel hatkor véget ért minden a fesztiválon, így egy kb. negyvenfős csapattal a párhuzamos utcában lévő első étterembe kavartunk át. Ott letettünk egy összeget a tulajdonosnak, bekötöttük a hangcuccokat és kora estig verettünk. Óriási volt! Manapság már nem annyira teszik a lineup, nekem már nagyon populáris. De szerintem minden fesztiválnak ez a sorsa, pár év elteltével, ahogy egyre többen felkapják.”

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!