A popbiznisz nem csajoknak való? – Adele és Rihanna koncertlemondásai

// 2011-11-04

Az európai turnén hasító Rihanna kimerültség miatt két svédországi koncertet mondott le a héten. Reméljük, hogy december 8-i pesti koncertjéig teljesen összekapja magát az énekesnő. Ez alatt Adele rakoncátlankodó torka miatt az összes 2011-es fellépését törölték. Ha Amy Winehouse nyári tragédiáját is idevesszük, akkor fölmerül a kérdés: lehet, hogy a popbiznisz nem csajoknak való?

Rihanna kimerült

Adele vérző torka

A most már halaszthatatlan torok műtétje miatt kénytelen lemondani összes 2011-es fellépését Adele. Szakértők szerint, az operáció után a rehabilitáció végeztével teljes gyógyulás várható.

Az október 28-i bejelentés nem előzmények nélküli. Nem egészen egy hónappal ezelőtt – ahogy Facebookon posztoltuk is – amerikai turnéját mondta le Adele. Ráadásul azt a koncert körutat korábban is halasztania kellett az énekesnőnek hangszál bevérzés miatt.

Adele akkori csalódottságát egy rajongóknak szánt üzenetben ecsetelte: “Az éneklés szó szerint az életem. Remélem, hogy tudjátok, mennyire rossz érzés ez nekem. Nagyon frusztráló, mikor annyira akarsz valamit és képtelen vagy megcsinálni, Gondolom ti is voltatok már így.”.

A Rolling Stone magazin számos gége specialistával beszélt, akik szerint a visszatérő torok problémák hasonló műtétet sejtetnek Adele esetében, mint amilyet Steven Zeitels professzor 2006-ban az Aerosmith énekesének, Steven Tylernek a torkában hajtott végre sikeresen.

Maga Zeitels doki is optimistán nyilatkozott az esetről, szerinte jól gyógyítható és távolról sem olyan nagy horderejű a probléma.

Rihanna kimerült

Rihanna két svédországi koncertjét törölték a héten, de reméljük december 8-ára, budapesti fellépésre összekapja magát az énekesnő. Kristofer Akesson, a Live Nation szóvivője bejelentette: “Rihanna nem érezte jól magát hétfőn. A turné szervezői konzultáltak egy orvossal, aki nagyfokú kimerültséget állapított meg, emiatt az énekesnő nem bírta volna végig a koncerteket. Rihanna kimerült és beteg. Nagy nyomás nehezedett ránk, és egy nehéz döntést kellett meghoznunk az utolsó pillanatban.”

Október 31-én, hétfőn Malmöben lett rosszul először Rihanna, így az esti buli is elmaradt. Keddre jobban lett a díva, így Stochkolmban színpadra tudott lépni. Szerdára aztrán kiderült, hogy állapota nem javult jelentősen, ezért a második stockholmi koncertet is le kellett mondania. Délután még abban a reményben jelent meg az Ericcson Globe arénában, hogy képes lesz fellépni, ám 40 perccel kezdés előtt kénytelenek voltak mégis lemondani a koncertet, a helyszínen megjelent úgy 13.500 rajongó bánatára.

“Nem hallottunk semmiről, egészen addig, amíg be nem olvasták a közleményt. Ez őrület. Nagyon csalódott vagyok!” – nyilatkozta egy dühös rajongó. Kristofer Akesson az Aftonbladetnek magyarázkodott: “A döntést az utolsó pillanatig halogattuk, ám beszéltünk az orvossal, és nem maradt más lehetőségünk. Nagyon reménykedtünk, hogy meg tudjuk tartani, de az orvos minden reményünket eloszlatta. Rihanna is nagyon csalódott volt, és elnézést kér a rajongóktól.” A szervezők keresik az új dátumokat a koncertek pótlására, de ez szerintük néhány napot biztosan igénybe vesz.

Forrás: Pollstar, MTV


Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)


Címkék: , ,