A Magyar Punkológiai Intézet ajánlásával – Alvin és a Mókusok-koncert élőben először a Koncertblogon

// 2011-08-03

A lassan, 2013-ban húszéves punkzenekar, az Alvin és a Mókusok ad koncertet a Zöld Pardonban. A fellépést élőben közvetíti a Koncertblog – tehát csütörtök este fél kilenctől (csúszás lehetséges) Alvinék is debütálnak a Koncertblog-tévé képernyőjén, a weblapjuk szerint a Magyar Punkológiai Intézet ajánlásával.

Minden az Antigané nevű zenekarral kezdődött, mely viszont szépen lassan átalakult Alvin és a Mókusokká. A nevet Anyu, az akkori bőgős találta ki találta ki. 1994-ben elkészült egy demóanyag Kurva Élet címmel, de sajna ezt sosem adták ki (a Youtube-on viszont legalább fönt van). Végül ’95-ben megjelent első albumuk, a Jézusnak volt-e szakálla? című. Az akkori tagok: Alvin, Kisbéres és Vígh Jancsika. ’96 elején Kisbéres kilépett, helyét az akkor tizenkét éves Gergő vette át, és a Jópofa albumon már őt hallhatjuk dobolni, egészen napjainkig.

A Nem akarunk mi bántani senkit album megjelenése után ismét tagváltás következett, mert Vígh Jancsika túl sok hülyeséget beszélt, és helyére egy lány, Csoma Viktória, alias Viki került. A Máshol jársz-on már őt hallhatjuk vokálozni és persze basszusgitározni.

’99-ben megjelent az Emberek és állatok, melyet végre cédén is kiadtak. Majd jött 2000-ben az Élet Szaga című lemez. Mindenki húzta a száját, aki meghallgatta, mert ez már nem annyira lett populáris, mint az előző albumok. Mindezek mellett a számlájukra írhatunk egy vállogatásalbumot, a MIAFASZAZAZalvinrecords??-ot és a 2001-es szplitlemezt, a 3 Slices of Dragon Pizzá-t, melyen a bandán kívül még két zenekar, a gyulai Falcongate és a Labanc Moronique hallható. A Pizza megjelenését után sokat jártak külföldön is koncertezni.

2001-ben még egy lemezt kiadott a banda Punkpopsuperstar címmel, melyre kizárólag pop- és rocklegendák feldolgozásai kerültek. Aztán 2003-ban a Punkpop második részável jelentkeztek. A két lemez között 2002-ben megjelent a zenekar hetedik nagylemeze, a Valahol, ott a lábad előtt.

A zenekar 2003. október 22-én ünnepelte a Pecsában tízéves fennállását. A koncerten felvett számok közül került a Most is ugyanolyan jó lemezre, mely a banda nyolcadik albuma.
2004-ben a Viva Tv rockernézői megszavazták nekik Az év legjobb punk/rockzenekara címet. Majd 2005-ben a sok nagylemez és koncert után elérkezettnek látták az időt egy válogatáslemez megjelentetésére.

Azóta is élnek és virulnak, annyit írnak még magukról, hogy nem kell őket túllihegni, hogy mit miért csinálnak, egyszerűen zenélnek, ami nekik tetszik; ha tetszik a dolog, szimpatizálj velük, vedd meg lemezeiket és a koncertjeikre is menj el, ha nem, akkor meg menj a picsába!

Forrás: Alvinrecords.com

 

Zöld Para – Állj ki te is a Zöld Pardon mellett!

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

 

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)