A Love 2-val jön decemberben az Air

// 2009-11-28

Szemezéshez, gyertyafényhez, előjátékhoz, orgazmushoz, elernyedéshez, gyújtóslukkhoz és kibéküléshez is friss hangulati elemekkel járul hozzá az Air új, Love 2 című albuma. December 13-án a Petőfi Csarnokban élő előadásuk közben is élvezkedhetünk.  Az Air a francia elektro-pop csúcsára mászva párkapcsolati-hangulatfestéssel és individuálisan is utazható, lazító dallamokkal nyújtózkodott a világsikerig.

 

LogoAIR09-Reflets5Az októberben globálisan berobbanó Love 2 albumuk anyagát az online közösségekben sokan a ’98-as Moon Safari (Sexy Boy, Kelly Watch The Stars, All I Need) és a 2004-es Talkie Walkie (Cherry Blossom Girl, Surfing On A Rocket) albumokhoz hasonlítják. Ez jelzi, hogy a közönség pár hét alatt függőségi viszonyba került a koronggal, hiszen a duó számára az említett két megjelenés játszotta a legnagyobb szerepet a legenda-pozíció elérésében. Nicolas Godin és Jean-Benoit Dunckel ’95-ben kezdett el közösen zenélni, és mostanra elérték, hogy saját stúdiójukban, a párizsi Atlasban rögzíthettek egy teljes albumot.

 

Egy interjúban kifejtették, hogy ez hatalmas szellemi, alkotói szabadságot hozott nekik, hiszen bármikor bemehetnek pötyögni, pengetni kicsit, nem kell otthon feljátszott anyagokkal fizetett stúdiókban, a megadott időpontban megjelenniük. Nyílván ennek is köszönhető, hogy két évvel a Pocket Sympony visszafogott sikere után a régi csillogást felidézve, de magukhoz képest is teljesen friss, a rajongók által egyértelműen elfogadott és már most megszeretett anyaggal jelentkeztek.

 

Az albumot húzza a heves lendületű, torzított Do The Joy, ami mozi-soundtracknek is simán elmenne; a krémesen dzsesszes Tropical Disease puha katarzisba torkollik; a játékosan infantilis Sing Sang Sung csajok millióinak zenelejátszóján lesz repeatre állítva; a keserédes So Light Is Her Footfall az alone szó ismételgetésével úgy festi meg a magány végtelenségét, mint a Talkie Walkie Run című számának feszültségéért felelős run-run-run. Az album slágergyanús trackjeit szerencsére nem töltelék köti össze, így vérbő csókolózás, heves szex, utazós fantáziálás, és határtalan tudattágulás közben sem kell számléptetéssel foglalkozni, nyugodtan elveszhetünk a Love 2-ra állított dobbanások biztonságában.