A legnagyobb német popsztár – párosjegyet nyertek Scooterre!

// 2015-05-11

A fehér poprave-óriás, HP Baxxter és csapata egyszerűen megunhatatlan, mostanában minden évben vendégül látja Budapest, és mindig a szabadtéri buliszezonban. Scooter idei fellépése egészen korán, már május közepén megtörténik, és megint a Budapest Parkban. Vendégzenekar ezúttal is a Kozmix, a koncertek után pedig fergeteg-afterparty, például Sterbinszkyvel. Megvannak a párosjegynyertesek.

Scooter-koncert, Budapest Park, 2014

 

Mióta elkezdődött a “Scooter-reneszánsz” (ha szabad ilyet mondani) Magyarországon, messze a legszenzációsabb momentum volt, mikor előkerült és szétterjedt a’interneten az az 1995-ös video(sorozat), melyen az akkori sarkadi polgármester köszönti az éppen koncertre készülő, akkor igazi elsővonalas popvilágsztárnak számító Scootert. A kultúrházban tartott sajtótájékoztatón a trió őszintén meglepődik, ugyanakkor láthatóan nagyon örülnek a szívélyes fogadtatásnak, a legjobb momentum pedig, mikor a Tóth Imre polgármester közli, hogy ő is meghallgatta a Hyper, Hypert, ami tényleg százhatvanöt bpm-en dübörög! Így húsz év távlatából visszagondolva a kilencvenes évekbeli magyar vadkapitalizmus éveire nem is olyan nehéz elképzelni, miből tellett a valószínűleg horrorisztikus gázsira… A Scooter ugyanis tényleg a legnagyobb popsztárok egyike volt a kilencvenesekben.

A történet 1986-ban kezdődött, első próbálkozásuk a tiszavirág-életű, Celebrate the Nun azaz Ünnepeld Az Apácát nevű formáció volt, ami talán pont a neve miatt sem lehetett igazán sikeres. 1993-ban Ferris Buellerrel és Rick J. Jordannel és HP Baxxterrel létrejött a The Loop névre keresztelt remixbanda, és az ekkor az Edel Records telefonos sales-eseként tevékenykedő HP-vel a hamburgi Palladiumban adtak koncertet. Ezen a fellépésen kezdett el random mc-zni, s így született meg a Hyper, Hyper is, ahol a scooter szó csak a véletlen folytán került bele a szövegbe.

Viszont innentől már mindenki ezen a néven emlegette a bandát. A nevüket mindenképp a vidámparkhoz szerették volna kötni, mert úgy ítélték meg, hogy a zenei világuk közel áll a vurslikban is felcsendülő melódiákhoz. Így szóba került a Schießbude és a Jahrmarkt is, de végül a Scooter mellett voksoltak, hiszen az autoscooter német szó dodzsemet jelent.

Ferris Buellert 1998-ban Alex Coon váltotta, őt pedig 2002-ben Jay Frog, és a váltások komoly hatással voltak a hangzásvilágukra is, így ennek köszönhetően igencsak változatos repertoárt sikerült összehozniuk az évek során. A Scooter – végigolvasni is nehéz lesz – tizenhét stúdióalbumot, négy koncertlemezt, kilenc válogatásalbumot, ötvennégy kislemezt, negyven B-oldalas számot, harminchét remixet, és számtalan egyéb kiadványt adott ki az utóbbi huszonkét évben. Huszonhárom top10-es slágerükkel a legsikeresebb német előadónak számítnak, de világszinten több mint harmincmillió eladott albummal is büszkélkedhetnek.

Így már-már prófétának számított a sarkadi polgármester a húzásával ’95-ben. A mostani Budapest Park-os fellépésük a huszonharmadik itthoni Scooter-koncert lesz. Utána pedig három színpadon megy majd a buli hajnalig. Az I Love 2000 színpadon Náksi, Erős&Spigiboy, illetve Tommy B. pörget, a Park Dance Arenában House Classic Party lesz Sterbinszky, Newl és Andrewboy közreműködésével, a Retroszínpadot pedig dj Dominique fogja majd uralni. Már csak hatezer forintos jegyeket lehet váltani a show-ra, de két szerencsés párosjegyet nyerhet, ha jól válaszol a következő kérdésre!

Ingyen mennek

2011 őszén melyik magyarországi fesztiválon játszott a Scooter? (Segítség korábbi cikkünkben, a helyes válasz: Fridge Fesztivál.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk május 15-én, pénteken délig Scooter tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Csizkó Ágnest és Németh Pétert, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a szombat esti Scooter-koncertre, a Budapest Parkba. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!