A legjobb focis dalok Ricky Martintól Shakiráig

// 2018-06-21

Javában zajlik a vb, már láttuk az összes csapatot, legfőbb ideje számba venni az elmúlt évtizedek ismerős dallamait.

Az oroszországi vb-t népszerűsíteni hivatott szám (itt ejtettünk róla pár szót) egyelőre nem tűnik virtigli slágernek, pedig nagy elődei vannak.

Hivatalos himnuszok

Ricky Martin 1998-as slágere valószínűleg saját jogon – mármint a franciaországi világbajnokság hátszele nélkül – is népszerű lett volna:

Ahogy Shakira 2010-es Waka Wakája is:

Ugyancsak elég jól eltalálta a közönség ízlését Enrique Iglias 2008-as Eb-himnusza:

 
Majdnem-himnuszok

K’naan Wavin’ Flag című slágere a 2010-es világbajnokság idején lett ismert, bár nem ez volt a hivatalos himnusza az akkori vb-nek. Ettől függetlenül a futballal kapcsolatban vált népszerűvé, pedig egyébként leginkább a szomáliaiak szabadságáról szól.

Hasonló cipőben jár Shakira és Wyclef Jean közös száma, a 2006-os Hips Don’t Lie. Nem ez volt a hivatalos vb-himnusz, de előadták a 2006-os világbajnokság nyitóünnepségén.

Ant & Dec We’re On The Ball című száma még 2002-ben íródott, ezzel próbáltak lökést adni az angol válogatottnak az akkori vb-n. (Egészen a negyeddöntőig ment a csapat, ott is csak a későbbi győztes Brazília állította meg.)

 

Bár mi szokás szerint nem vagyunk ott a vb-n, mi mással lehetne zárni egy ilyen listát, mint a legnagyobb magyar focihimnusszal? A Soho Party talán legnépszerűbb száma, Az éjjel soha nem érhet véget a 2016-os Eb óta már a magyar focihoz tartozik.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Pixabay