“A közelmúlt mosolya, majd a hirtelen jött fenyegetettség érzése mindannyiunkban harcot vív”

// 2020-04-14

Új szám klippel a Honeybeasttől Tarján Zsófi és Caramel duettjével.

Budapest üres utcáin forgatott klipet a zenekar (Gold Record) a Túlélő című számhoz. Tarján Zsófi és Caramel duettje, illetve a videó a környezetrombolás és az aktuális helyzet mélységeit mutatja be.

Nem a sokadik karanténklipet akartuk megcsinálni. A dalt korábban írtam, alapvetően a klímahelyzetre, a Föld szétdarabolására és az ausztráliai erdőtüzekre reflektáltam benne. A vírushelyzet adta szituáció új dimenziót nyitott a Túlélőnek, melynek videójában már az aktuális helyzetet dolgozzuk fel. A klip címszereplője Kovács Panka, a 200 első randi tévésorozatból is ismert színésznő tökéletesen formálta meg a Túlélőt. Az volt a cél, hogy két merőben különböző lelkiállapotot jelenítsünk meg, és Panka az önfeledt vidámság mellett a drámai mélységekhez is pillanatok alatt hozzáfért – foglalja össze Bencsik-Kovács Zoltán szerző-gitáros.

Zsófi vendégművészként énekelt velem közösen egy dalt a jubileumi koncertemen. Az azonnali szimpátia mellett az is kiderült ott, hogy a hangszíneink tökéletesen passzolnak. Örömmel vállaltam el a Honeybeast felkérését. Bár nem volt könnyű megoldani a hangfelvételeket önkéntes karanténunk idején, a körülményekhez képest is nemzetközi színvonalú anyag született! – meséli Caramel.

Olyan vizuális motívumot kerestem, ami szépen rímel a dal érzékeny duettjére, és kifejezi azt a kettősséget, amiben ma élünk. A közelmúlt mosolya, majd a hirtelen jött fenyegetettség érzése mindannyiunkban harcot vív. A Túlélő régi önmagát próbálja utolérni, megtalálni Budapest kihalt tereiben. A klipből kiderül, hogy vajon sikerül-e neki… – a rendező Ipacs Gergely így foglalta össze a koncepcióját.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Caramelnek nemrég Palya Beával is volt egy csodás duettje: