A király utolsó zenekara az Arénában – megvannak a jegynyerőink!

// 2010-11-10
Elvis Preslev utolsó zenekara, a TCB Band Dennis Jale énekessel lép föl január huszonötödikén Budapesten január huszonötödikén. Az est díszvendége a király egykori barátja és menedzsere, Joe Esposito lesz, aki még halála pillanatában is kétségbeesetten bíztatta a Királyt. Nyerj jegyet a koncertblogtól!
Január 25-én, a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik Dennis Jale és a TCB Band, azaz a nevezett énekes és Elvis Presley eredeti zenekara. Az esten a vaskos Elvis slágerek mellett még vaskosabb Elvis sztorik is elhangzanak majd.
Presley bár Németországban katonáskodott az ötvenes években, jelentős hatást gyakorolva az akkortájt éppen Hamburgban dekkoló liverpooli srácokra, bizonyos Paul McCartneyra és John Lennonra. Koncertturnén azonban furcsamódon nem járt Európában a Király. Ezt a hiányt ugyan csak részben tudja pótolni mindenidők egyik legnagyobb popsztárjának korábbi zenekara, a TCB Band, de az ikon hetvenhatodik születésnapja éppen elég jó alkalomnak tűnik arra, hogy körbe turnézzák egy jóféle Elvis Presley-esttel az öreg kontinenst.
James Burton gitáros, Jerry Scheff basszer, Glenn D. Hardin zongorista és Ronnie Tutt dobos kísérte Presley-t utolsó éveiben, 1969-től 1977-ig. Hozzájuk csatlakozó rock énekesnek, Dennis Jale-nek jut a hálatlan, vagy éppenséggel hálás feladat, hogy a mikrofonnál helyettesítse a királyt.
A koncert díszvendége lesz az a Joe Esposito, aki a hatvanas évektől afféle mindenese volt Elvisnek: testőre, menedzsere, gitárosa és barátja. Ha már ott lesz a Papp László Budapest Sportaénában, akkor bizonyosan megoszt néhány anekdotát milliók bálványáról.
Esposito tényekkel tudja cáfolni a legelvakultabb rajongók reményét, miszerint Elvis él. Emberünk ott volt a haldokló sztár mellett és kétségbe esve kiabálta: „Lélegezz, Elvis lélegezz”. A menedzser pályája azonban nem ért véget Elvis halálával, hiszen később dolgozott Michael Jacksonnal és a Bee Gees-zel is.
Nyerj jegyet!
Ha válaszolsz alábbi kérdésünkre, és megfejtésedet elküldöd „Elvis” tárgymegjelöléssel a jatek@koncertblog.hu email címre, akkor megnyerheted öt darab párosjegyünk egyikét a január huszonötödikei koncertre.
Melyik eseményről közvetített először élőben a koncertblog? – segítség itt!

Elvis Presley utolsó zenekara, a TCB Dennis Jale énekessel lép föl Budapesten január 25-én. Az est díszvendége a király egykori barátja és menedzsere, a zenekar beltagja, Joe Esposito lesz, aki annak halálakor is Elvis mellett volt. Párosjegyeink győztesei a poszt alján olvashatják nevüket!

Joe Esposito és a TCB


Január 25-én a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik Dennis Jale és a TCB, azaz a nevezett énekes és Elvis Presley utolsó zenekara. A Showtime Budapest jóvoltából Magyarországra hozott esten a vaskos Elvis-slágerek mellett még vaskosabb Elvis-sztorik is elhangzanak majd.

Presley Németországban katonáskodott az ötvenes években – jelentős hatást gyakorolva két, akkortájt éppen Hamburgban dekkoló liverpooli srácra, bizonyos Paul McCartneyra és John Lennonra -, koncertturnén azonban furcsa módon nem járt Európában. Ezt a hiányt ugyan csak hézagosan tudja pótolni minden idők egyik legnagyobb popsztárjának korábbi zenekara, a TCB, de az ikon hetvenhatodik születésnapja éppen elég jó alkalomnak tűnik arra, hogy körbeturnézzák az öreg kontinenst egy jóféle Elvis Presley-esttel.

James Burton gitáros, Jerry Scheff basszer, Glenn D. Hardin zongorista és Ronnie Tutt dobos kísérte Presleyt utolsó éveiben, 1969-től 1977-ig. A hozzájuk csatlakozó rockénekesnek, Dennis Jale-nek jut a hálatlan, vagy éppenséggel hálás feladat, hogy a mikrofonnál helyettesítse a királyt.

A koncert díszvendége Joe Esposito lesz, aki a hatvanas évektől afféle mindenese volt Elvisnek: testőre, menedzsere, gitárosa és barátja. Ha már ott lesz a Papp László Budapest Sportarénában, akkor bizonyosan megoszt néhány anekdotát milliók bálványáról.

Esposito tényekkel tudja cáfolni a legelvakultabb rajongók reményét, mely szerint Elvis él. Emberünk ott volt a haldokló sztár mellett, és kétségbeesve kiabálta: „Lélegezz, Elvis, lélegezz!”. A menedzser pályája azonban nem ért véget Elvis halálával, hiszen később dolgozott Michael Jacksonnal és a Bee Geesszel is.

 

Megvannak a jegynyerők!

Bálint Zsolt, Makrai Éva, Molnár Szilvia, Pál Anilla és Szabóné Novai Magdolna nyerték párosjegyeinket a TCB koncertjére. A győzteseknek gratulálunk az átvétel és a bejutás módjáról emailben tájékoztatjuk őket.