A gátlástalan kavarógép és a nehéz basszusok nagymestere – jegyet nyertek Marten Hørgerre és Stickybudsra!

// 2013-05-07

A Ninjabreakz nem lankad, sorra hozza a break-zene legnagyobbjait az A38-ra, most épp, május tizenegyedikén, szombaton a gátlástalan német keverő-kavarógép Marten Hørger és a nehéz basszusok kanadai nagymestere Stickybuds van soron. Erre is indítottunk nyereményjátékot, lásd a cikk végét, ott vannak a nyertesek.

Marten Hørger igazi csodabogár, már tizenöt évesen rezidens volt a Douala klubban, Dél-Németország legjelentősebb underground-helyén, pedig a német törvények szerint még be se tehette volna a lábát szórakozóhelyre. Aki ilyen korán tűzközelbe kerül, el fog lesni
minden trükköt a nagyoktól, és hamarosan saját stílussal is jelentkezik. Nála ennek a stílusnak
a neve I don’t give a fuck lett, ami a szettjeiben annyit tesz, hogy gátlástalan módon kever össze mindent, hiphopot, feszes piszkos funkot, breaket, dzsesszt, elektrót, dubstepet satöbbi-satöbbi.

Ő egyébként a kedvenceid kedvence, azaz ha megkérdezed a Plump Djs-t, Krafty Kutsot, a Stanton Warriorst, vagy épp dj Icey-t, mind azt mondják, Marten Hørger az igazi, így nem véletlen, hogy nekik remixelt már, és az sem, hogy a Stanton Warriors által menedzselt Punks label adja ki a lemezeit.

2008-ban összeállt Leeroy Thornhill-lel (ex-Prodigy), hogy összedobjanak egy albumravaló elektro-tech-break lemezt Smash Hifi címen, és elvigyék a formációt a világ minden
részére masszív négyórás szetteket adva.

A bulimottója: Bulizz úgy, mintha ez lenne az utolsó bulid! Nem csoda tehát, hogy a naptára mindig tele van a legjobb venjúkkal. Játszott már Szibériától, Ibizán át a legmenőbb amerikai klubbokig.

Marten Hørger Szentpétervárott

Az este másik sztárja a Ghetto Funk kanadai üdvöskéje, Stickybuds. A nehéz basszusok
nagymestere rendhagyó módon keveri a reggae-t, a breaket, a dnb-t. A Shambhala Fesztivál rezidens dj-je lett 2005-ben, számos nagy kiadó adta ki anyagait, többek közt a Jungle Cakes, a Bombastic Jam, a Fort Knox Recordings, a Goodgroove Records, és újabban a Ghetto Funk.

Munkához való hozzáállását jól példázza, hogy a Center of Arts and Technology tanárként alkalmazza, ahol a jövő elektronikus zenészeit okítja, többek között a Whalestep-re, amit ő maga talált föl.

A bulit a Ninjabreakz rezidensei vezetik majd fel, Pryus és Psyon, Krueger és Adam Dolph
segítségével, a levezetésről pedig a Be Massive-os Metha és Lucky 23 fog gondoskodni, remélhetőleg több breakkel és kicsit kevesebb techhouse-zal. A belépő háromezer forint, de aki velünk játszik, ingyen is ott lehet:

Jegyet nyertek

Honnan vette a nevét a Ninjabreakz előző breakbeatpartyjának sztárfellépője, a Stanton Warriors? (Segítség korábbi ajánlónkban.)

A megfejtéseket szombaton délig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre, Horger tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között négy nyertest választottunk ki, akik ingyen mehetnek a szombat esti Ninjabreakz & Be Massive: High Definition Break Series #17 – Marten Hørger, Stickybuds partyra, az A38-ra: Pogány Rolandot, Szakács Gábort, Varga Alízt, Túri Franciskát. A nyertesek nevét Facebook-oldalunkon is közöltük, őket egyúttal e-mailben értesítjük a partyra bejutás módjáról.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra