A fejem visz a house felé – Megvannak a Breach nyertesek!

// 2014-04-14

A Budapest Bass Music Wookie és Zed Bias után ismét csemegével szolgál a house-rajongóknak. Pénteken nem mást, mint a bristoli születésű, de ma már Amszterdamban élő zeneszerző/vokalista/producer/dj Ben Westbeech aka Breach teszi tiszteletét a Corvin-tetőn. Nyertesek a cikk végén!

Saját bevallása szerint a Juice (Hosszú Lé) és a New Jack City inspirálta a zenei karrierjét, így az egykori deszkás srác eleinte dalszövegeket kezdett írni, majd ezeket föl is énekelte. Csak két hónap kellett, hogy az első felvett száma, a kicsit dzsesszes-soulos So Good Today eljusson Gilles Petersonhoz, aki akkoriban indította a kiadóját, a Brownswood Recordingst. Ő a szám sikerén felbuzdulva rögtön le is szerződtette az ifjú titánt. 2007 márciusában jelent meg bemutatkozó albuma, a Welcome to the Best Years of Your Life

Sokáig leginkább a szövegírás és az éneklés volt a fő profilja: énekelt többek közt dj Markynak, Ruskónak, a Nu:Tone-nak, de ő írta Redlight első nagy slágere, a Get Out My Head a szövegét, amit Nicole Jackson keltett végül életre.

Aztán a Strictly Rhythm kiadó kérte föl 2011-ben egy album készítésére. A There’s More to Life Than This már egyértelműen a house-orientált, ahogy egy interjúban ő maga is rámutatott: “Inkább house-inspirált, mint tiszta house-album. A fejem vitt a house felé…”. A lemezen olyan előadók siettek a segítségére, mint a Soul Clap, Henrik Schwarz, MJ Cole, Motor City Drum Ensemble és Georg Levin.

A nagy áttörést a Jack hozta meg neki tavaly, mikor egy ideje a Claude von Stroke által felügyelt Dirtybird kiadónak készített néhány számot. A Jack-et, ami az angol lemezeladási lista kilencedik helyéig kúszott végül, eredetileg egy underground-lemez b-oldalára szánta, sőt úgy volt vele eleinte, hogy meg se jelenik külön. De aztán eljutott egy atlanticos producerig, és onnan már nem volt megállás. Igen, a Jack volt az a hajas videó:

A Jack sikere után a !K7 felkérte a soron következő DJ Kicks mixelésére, ahol miután az egyik számot nem sikerült licenszelnie a kiadónak, inkább írt egyet helyette. Így született meg az eléggé detroiti hangzású Beroving, melyben már érezhető az amszterdami háttér is. A mixlemez elkészülte után azt nyilatkozta: “Hát igen, a Jack meghozta a sikert, de én nem szeretnék elmenni mainstreambe, csinálhatnék egy számot Akonnal, vagy tehetnék egy jó kis deephouse-alapot Flo Rida alá, de én nem arra játszom.”

A Bladerunnaz címkéje alatti (Budapest Bass Music) pénteki budapesti partyjának bemelegítéséről és a levezetésről a Budapest Bass Music rezidensei, Mentalien, Ba10, Aafro, Shadam gondoskodnak majd. A jegy éjfélig ezeröt, utána kétezer forint, de te ingyen jöhetsz, ha válaszolsz a következő kérdésre:

A játék nem játék – nyertesek

Mi volt Zed Bias foglalkozása mielőtt dj lett? (Segítség a korábbi ajánlónkban, a helyes válasz: biztonsági őr.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com címre vártuk Breach tárggyal pénteken délután kettőig. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választunk, akik ingyen mehetnek az esti Budapest Bass Music: Breach partyra, a Corvin-tetőre: Töreky Árpád és Berkenye Péter. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!