A Dürer máris kihátrált a tegnapi szervezői közlemény mögül

// 2020-04-16

A 32 klub/szervező/fesztivál, illetve a Tixa által köröztetett tegnapi nyílt levél eléggé felkorbácsolta a kedélyeket. A Dürer Kert ma lényegében kimentette magát.

A tegnapi közleménynek az volt a lényege, hogy nem igazán fogják visszaadni a koronavírus miatt elhalasztott jegyek árát, vis maiorra hivatkozva. Tegnapi cikkünkben be is mutattuk, ezzel milyen jogi problémák lehetnek, mert egyáltalán nem biztos, hogy a bíróságok is így fogják gondolni, és kúriai állásfoglalás pedig nincsen. Legjobban talán a Budapest Park egyedi gyakorlatán háborodtak föl, miután kiírták, hogy pénz nem igazán jár vissza, max utalvány, amiből aztán újabb Park-jegyet venni.

Talán a növekvő felháborodás miatt is, a Dürer Kert ezt rakta ki ma délelőtt:

A tegnap nálunk is megjelent nyílt levél számos félreértést generált, így szeretnénk tisztázni a helyzetet. A Dürer Kert által szervezett koncertekre, amelyek elmaradnak vagy későbbi dátumra kerülnek, minden esetben nyitva áll a jegyvisszatérítés lehetősége. Ezt eddig is így tettük, az elmúlt két hétben már sok millió forint értékben utaltunk vissza jegyeket azoknak, akiknek nem felelt meg az új időpont egy-egy adott bulira. Jogszerűtlen és értékeinkkel ellentétes lenne ha ezt a lehetőséget nem hagynánk nyitva vendégeinknek. Emellett dolgozunk egy opcionális, 110 %-os értékű voucher-(kupon)rendszeren a Tixával, amelynek részleteiről emailben fogunk minden jegybirtokost értesíteni. A voucherek 2021. augusztus 31-ig lesznek felhasználhatók, akár olyan rendezvényre is, ami 2021. augusztus 31. utánra esik és a Dürer-Kert Kft. szervezi. Köszönjük a megértéseteket, reméljük sikerült tisztázni a helyzetet és újra együtt bulizunk hamarosan!


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Amerikai álom?